Balçova’dan kadınlar: Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz!
İzmir’de ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Vazgeçmiyoruz’ kampanyası içinde yer alan Balçova Kadın Dayanışması, tüm hafta boyunca İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin bir dizi etkinlik planladı.

“İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Vazgeçmiyoruz İzmir” kampanyasında imzacı olan gruplardan Balçova Kadın Dayanışmasından kadınlar Narlıdere ve Güzelbahçe’den katılımlarla toplandı. Toplantıda sözleşmenin önemine dikkat çekilirken, yerelde yapılacak etkinlikler üzerine tartışma yürütüldü. İstanbul Sözleşmesi konusunda bilgilendirilme çalışmaları yapılması, 5 Ağustos’ta İzmir’de planlanan eylem için en geniş kadın kesimlerine çağrı yapılması konuşuldu. 4 Ağustos günü pandemi koşullarına uygun bir alanda geniş katılımlı bir forum düzenlemesi kararı alınırken, kadınların sesi olabilmek için Instagram ve Facebook gibi platformlardan canlı yayınlarla yapılması planlandı. Kampanya çerçevesinde alınan kararlar doğrultusunda İstanbul Sözleşmesi’nin imzalandığı gün olan 1 Ağustos’ta yapılacak sosyal medya eylemine katılım çağrısı yapıldı.

DEÜ’DE SAĞLIK EMEKÇİLERİ ‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR, VAZGEÇMİYORUZ’ KOKARTLARI TAKACAK

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesinde örgütlü olan SES, Sağlık-İş, Tez-Koop-İş sendikaları da sağlık emekçilerini gündeme dair bilgilendirirken, 5 Ağustos’a eylem çağrısı yapmak için toplantılar düzenliyor. 4 Ağustos’tan itibaren “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Vazgeçmiyoruz” yazılı kokartlarla çalışma kararı alan kadınlar, tüm sağlık çalışanlarının sürece dahil edilmesinin önemine dikkat çekti. Önümüzdeki aylarda toplu sözleşmesi masasına oturacak olan sağlık işçisi kadınlar, kadın işçilerin yaşadıkları sorun ve taleplerin sözleşmede yer alması için de mücadele edeceklerini ifade etti. (EKMEK VE GÜL)


İlgili haberler
İZSU Balçova hizmet binasında çalışan kadınlar bir...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Balçova Hizmet binasında çalışan kadınlar, 8 Mart Dünya Em...

İzmirli kadınlar kararlı: ‘İstanbul Sözleşmesi Yaş...

İzmir’de kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Vazgeçmiyoruz’ kampanyasıyla kazanılmış haklarının k...

Genel-İş ve Tüm Bel-Sen Çiğli temsilcilikleri: İst...

Tüm Bel-Sen 2 No'lu Şube Çiğli İşyeri Temsilciliği ile Genel-İş 8 No'lu Şube Çiğli İşyeri Temsilcili...