İZSU Balçova hizmet binasında çalışan kadınlar bir araya geldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Balçova Hizmet binasında çalışan kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla iş yerinde düzenledikleri kahvaltıda bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU Balçova hizmet binasında çalışan kadınlar 8 Mart dolayısıyla bir araya geldi. Tüm Bel-Sen İZSU İşyeri Temsilciliği ve İnşaat Mühendisleri Odası İZSU İş Yeri Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Ekmek ve Gül Dergisi tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi de izlendi. Çoğunluğu teknik personel olan kadınların katıldığı etkinlikte, Genel-İş ve Belediye-İş sendikalarına üye temizlik, güvenlik ve hizmet işçisi kadınlar da katıldı.

Etkinliğin başında söz alan Ceren Narin Güzel, hayatın kadınlar için oldukça yıpratıcı olduğunu, bir yandan iş yerinde çalışırken eve gittiklerinde de eş, anne, evlat farklı kimliklerle çok farklı sorumluluklar üstlendiklerini ancak bu koşuşturmacanın içinde birçok ortak dertlerinin olduğunu ve tüm bu yorgunlukları, dertleri bir yana bırakıp bu kahvaltıda bir araya gelmek istediklerini söyledi. Kurumda çalışmaya başlayalı henüz 5 ay olmasına rağmen, genellikle erkek meslekleri olarak adlandırılan meslek gruplarındaki kadınların işlerini layıkıyla yaptıklarını kadınlarla çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Güzel, kadınlar için daha güzel, daha özgür zamanlarda bir arada olma çağrısında bulundu.

‘BEYAZ BARETLİ KADINLAR’ PROJESİNİ BÜYÜTME ÇAĞRISI
Geçtiğimiz günlerde İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi başkanlığı görevine gelen ve aynı zamanda İZSU çalışanı olan Eylem Ulutaş Ayatar ise şube tarihinin ilk kadın başkanı olduğunu ve hem kendi meslek gruplarında hem de tüm demokratik kitle örgütlerinde kadınların temsiliyetinin olmazsa olmaz olduğunu düşündüğü için bu göreve talip olduğunu dile getirdi. İnşaat mühendisliği alanında oda üyesi kadınların toplam üye sayısının yüzde 10’una denk geldiğini ancak, söz konusu iş arayan üyeler olduğunda ise bu oranın yüzde 30’lara çıktığını ifade eden Ayatar, bu durumun kadınların ne tür bir ayrımcılığa uğradığının göstergesi olduğunu anlattı. İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından İnşaat Mühendisliği bölümünde lisans öğrenimine devam eden kadın öğrencileri; öğrenim bursu, mentorlük, teknik ve sosyal mühendislik eğitimi, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi ile birçok yönden desteklemek amacıyla başlatılan Beyaz Baretli Kadınlar projesinin, kadınların dayanışması adına önemine vurgu yapan Ayatar, İZSU bünyesindeki gönüllü kadınlarla projeyi büyütme çağrısında da bulundu.
Sinevizyon gösterimi ve kahvaltının ardından kadınların sohbetiyle süren etkinlik, toplu sözleşme sürecinde olan Tüm Bel-Sen sendikasının İzmir Büyükşehir Belediyesi idaresi ile süren toplu sözleşme sürecinin konuşulması ve emekçilerin taleplerinin gerçekleşebilmesi için birlikte mücadele çağrısıyla sona erdi.

İlgili haberler
İsviçre’de 8 Mart: Şiddete, ayrımcılığa, savaşa ka...

İsviçre’nin birçok kantonunda yapılan 8 Mart kutlamalarına binlerce kadın katıldı. Ücret eşitliğinin...

Londra’da DAY-MER ve Kırkısrak Derneğinden 8 Mart...

Londra’daki göçmen dernekleri DAY-MER Kadın Komisyonu ve Kırkısrak Derneği 8 Mart dolayısıyla kadınl...

BEKEV’li kadınlar 8 Mart etkinliğinde bir araya ge...

İzmir’de BEKEV’li kadınlar 8 Mart dolayısıyla bir araya geldiği etkinlikte yaşadıkları sorunları kon...