BEKEV’li kadınlar 8 Mart etkinliğinde bir araya geldi
İzmir’de BEKEV’li kadınlar 8 Mart dolayısıyla bir araya geldiği etkinlikte yaşadıkları sorunları konuşarak çözüm arayışlarını tartıştı.

Buca Evka-1 Kadın Kültür Evi’nin (BEKEV) çağrısı kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Etkinlikte kadınlar gasp edilen haklarına karşı mücadele edeceklerini söyledi. 

Buca Tenis Kulübünde gerçekleştirilen etkinlikte konuşma yapan BEKEV Yönetim Kurulu Başkanı Nefize Selçuk, 200 yıla yakındır kadınların sınıfsal, cinsel ve ulusal sömürüye, eşitsizliğe, savaşa karşı verdiği mücadelenin bugünde devam ettiğini söyledi. 

GASP EDİLEN HAKLARIMIZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ
8 Mart’ın takvimsel bir gün olmaktan öte kadınların mücadelelerinin ön plana çıkan tarihsel bir gün olduğunun altını çizen Selçuk, “Kadınların mücadelesinden doğan 8 Mart, egemen güçlerin ekonomik, siyasal ve sosyal krizlerin yükünü emekçilerin sırtına yüklemek istemelerine karşı büyük bir direnç ortaya koymaya devam ediyor. Ülkemizde kadınlar hala en ağır koşullarda çalışıyor. Kadınlar hala sendika, sigorta ve 8 saatlik iş günü mücadelesi verirken işten atılma tehdidine, mobbinge, tacize ve şiddete boyun eğmeye mecbur bırakılırken, her geçen gün daha da yoksullaştırmakta, en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale gelmektedir. Bizlerin haklarını gasp edenler bir de bizden pazar Pazar, market market gezip tasarruf yapmamızı istiyorlar. Bizler bu düzeni kabul etmiyoruz ve bu düzene karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Etkinlikte BEKEV Korosu ve Elaeddin Demirbaş’ın şiir dinletisi ve Nar-ı Güman müzik grubunun şarkılarıyla sona erdi.

İlgili haberler
BEKEV'li kadınlardan şiddete, tacize, eşitsizliğe...

8 Mart öncesi söyleşide bir araya gelen BEKEV’li kadınlar, şiddete, tacize, eşitsizliğe karşı mücade...

İsviçre’de 8 Mart: Şiddete, ayrımcılığa, savaşa ka...

İsviçre’nin birçok kantonunda yapılan 8 Mart kutlamalarına binlerce kadın katıldı. Ücret eşitliğinin...

Londra’da DAY-MER ve Kırkısrak Derneğinden 8 Mart...

Londra’daki göçmen dernekleri DAY-MER Kadın Komisyonu ve Kırkısrak Derneği 8 Mart dolayısıyla kadınl...