Anaokulunda koronavirüs fırsatçılığı: Öğretmenleri ücretsiz izne çıkarmaya çalıştılar
Tuzla’da bulunan bir özel bir anaokulunda koronavirüs dolayısıyla okulların tatil edilmesinin ardından işveren anaokulu öğretmenlerini ücretsiz izne çıkarmaya çalıştı.

Koronavirüs’ün Türkiye’de salgına dönüşmesinin ardından patronlara teşvik işçilere yokluk politikası da yine kendini gösterir oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronvirüse karşı 19 maddelik ekonomi paketi patronları ‘neşe’lendirirken, işçiler ne yazık ki yarınını öngöremiyor. Bir taraftan fabrikalarda sağlıksız koşullarda çalışmak zorunda kalanlar, diğer tarafta ücretsiz izne çıkarılmak isteyen, ya da işverenin ‘zarar ettik’ bahanesiyle işten atılan işçiler var… İstanbul Tuzla’da da okulların tatil edilmesiyle özel okullardaki fırsatçı yöntemlere dair bir örnek görüyoruz.

ZORLA ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARMAYA ÇALIŞTILAR
İstanbul Tuzla’da bulunan bir özel bir anaokulunda koronavirüs dolayısıyla okulların tatil edilmesinin ardından işveren anaokulu öğretmenlerini ücretsiz izne çıkarmaya çalıştı. Kadın öğretmenlerin tepki göstermesinin ardından işveren geri adım atmak zorunda kaldı. Öğretmenlerden Lale T. Yaşanan olayı şöyle anlattı: “2 hafta ücretsiz izine ayrılıyorum’ diye bir kağıt imzalatmaya çalıştılar. Amaçları o iki haftalık tatilin ücretini bizim cebimizden kesmekti ve bunu dayattı işveren, ‘ya ücretsiz izne çıkarsınız ya da işten atılırsınız, iki seçeneğiniz var.’ Biz de öğretmenler olarak tepki gösterdik, sonrasında ise başka bir kağıt hazırladılar, velilerden ödemeler temin edilince ücretler ödenecek diye tabii bunu da baskıyla imzalattırdılar bize. Ancak ücretlerimizi kesin olarak verip vermeyecekleri konusunda kaygılıyız.”

Çalıştıkları yerde diğer öğretmenlerin de kaygılı olduğunu dile getiren Lale T. “İleriye dönük işten atmaların gerçekleşeceğini düşünüyoruz” diyor ve ekliyor: “Zaten okulda baskı altında çalışıyoruz, aşağılamalar oluyor… Bir de hakkımıza göz dikiliyor fırsattan istifade edilerek…”

Koronavirüs’ten kaynaklı işverenlerin işten atma ve ücretsiz izne çıkarma girişimlerine karşı işçilerin üretimden gelen güçlerini göstererek tepki göstermesinin ve birlik olmasının çözüm olacağını ifade eden Lale T. “Sessiz kalmayın” çağrısı yapıyor.

İlgili haberler
Marketlerde risk altındayız, önlem yok

Markette çalışan üniversite öğrencisi bir okurumuz anlatıyor: Marketlerin aşırı yoğunluğundan dolayı...

Karantina kadına şiddeti artırabilir: Roma’da biri...

İtalya’nın Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi, karantinanın kadına yönelik şiddeti artırabileceği...

Mağazalarını kapatan Boyner, 256 çalışanı da işten...

Cumhurbaşkanı’nın ekonomi paketindeki kısa çalışma ödeneğini fırsat bilen parakendeciler mağazaların...