Öğrencilerine istismardan yargılanan Burak Ercan’ın tutuklanması talebi yine reddedildi
Cizre’de 43 öğrenciye cinsel tacizden ceza alan Müdür Yardımcısı Burak Ercan hakkında açılan ikinci davanın duruşmasında sanığın tutuklanması talebi reddedildi, duruşma 15 Haziran’a ertelendi.

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Merkez Anadolu Lisesi’nde 43 öğrenciye cinsel tacizde bulunmaktan yargılandığı davada verilen 22 ay 15 gün hapis cezası istinaf mahkemesinde onaylanan okulun müdür yardımcısı ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) İşyeri Temsilcisi Burak Ercan hakkında 5 öğrencinin daha şikayetiyle açılan ikinci bir dava ise yerel mahkemede sürüyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Merkez Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcılığı yaparken öğrencilere cinsel tacizde bulunan ve hakkında “Cinsel taciz”, “Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” ve “Basit cinsel saldırı” suçlarından yargılandığı davanın 5’nci duruşması görüldü.

Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, çocukların avukatı Salih Ecer, Aile ve Sosyal Hizmetler Politikalar Bakanlığı avukatı Esma Doğan, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyeleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe yöneticileri ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Şirnex milletvekili adayları katıldı.

Sanık Ercan duruşmaya, bulunduğu kentten avukatı ile birlikte Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, mahkeme heyeti hakkında zorla getirme kararı olan mağdurların adreslerinde olmadığını bu nedenle kendilerine ulaşılamadığını belirtti.

Ardından savunma yapan fail Burak Ercan, beraatini talep etti. Ercan’ın avukatı da müvekkilinin beraatini istedi.

Çocukların avukatı Salih Ecer ise mağdurlara ulaşmaları için ek süre talep ederek, tanıkları ve mağdurları sonraki duruşmada hazır edeceklerini söyledi.

TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Ecer, sanığın beyanlarının dikkate alınmaması gerektiğini belirterek, dosyada mağdur sayısının fazla olmasının, mağdurların verdiği ifadelerin gerçekliğini gösterdiğini söyledi. Bu kapsamda failin kaçma şüphesi olduğu için tutuklanmasını talep ediyoruz.

Çocukların avukatlarından Hüseyin Tül, dosyanın sürüncemede kalması ve sanığın tutuklanmamasının mağdurları etkilediğini ifade ederek, “Failin mağdurlar üzerindeki etkisi, toplanmayan delillerin toplanması için ve delillerin karartılmaması için sanık tutuklanmalıdır. Sanığın mağdurlara baskı yapma ihtimali de yüksektir. Cezanın alt ve üst sınırı dikkate alındığında tutuklanması gerekir” diye belirtti.

Av. Esma Doğan da failin bir sonra ki celsede mahkemeye getirilmesini talep etti.

15 HAZİRAN’A ERTELENDİ

Savunmalardan sonra mütalaasının sunan savcı, sanığın tutuklanması talebinin reddine, tanık Ramazan Yıldız’ın zorla getirmesine, ifade vermeyen mağdurların da bir sonra ki celsede hazır edilmesine karar vererek, bir sonraki duruşmayı 15 Haziran’a erteledi.

NE OLMUŞTU?
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) İşyeri Temsilcisi Burak Ercan Merkez Anadolu Lisesi’nde Müdür Yardımcılığı yaptığı sırada farklı tarihlerde 43 öğrenciye cinsel tacizde bulundu. Hakkında soruşturma başlatılan Ercan’a yargılandığı davada 22 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ercan’a verilen ceza, İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.
Daha sonra Ercan hakkında ayrıca 5 öğrencinin şikayetiyle “Cinsel taciz”, “Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” ve “Basit cinsel saldırı” suçlarından ikinci dava açıldı.
Haber: Mezopotamya Ajansı
Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
40 öğrencinin istismarına ‘örgüt komplosu’ savunma...

Cizre’de 40’ı aşkın öğrenciyi istismar eden Burak Ercan’ın yargılandığı duruşmada konuşan Avukatı Ya...

30 öğrenciyi istismar eden müdür yarımcısı hâlâ gö...

30’u aşkın öğrenciye cinsel istismarda bulunan Cizre Merkez Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Burak Er...

Şüpheli ölümlere ‘intihar’ etiketi yeni kadın cina...

Pandemiyle birlikte şüpheli kadın ölümlerindeki artış dikkat çekecek boyuta ulaştı. Pek çoğu cinayet...

KESK üyeleri, istismarcı öğretmenin yeni atandığı...

KESK İstanbul Kadın Meclisi üyeleri Şırnak’ta 30’u aşkın öğrenciye cinsel istismarda bulunan ve İsta...

En az 30 çocuğu istismar eden eğitimcinin başka ok...

Şırnak Cizre’de 30’dan fazla çocuğu istismara maruz bırakan müdür yardımcısı Burak Ercan, ‘güvenlik...

Cizre’de 40’ı aşkın öğrenciyi istismar eden Ercan’...

Cizre Merkez Anadolu Lisesinde 40’ı aşkın öğrenciye cinsel istismarda bulunan Müdür Yardımcısı Burak...