Manisa’daki istismar Meclis gündemine taşındı
HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Manisa Çocuk Esirgeme Kurumu yurdunda kalırken uyuşturucu maddeye alıştırılarak pavyonda çalıştırıldığı iddia edilen çocuklara ilişkin soru önergesi verdi.

Manisa’da devlet koruması altındaki çocukların uyuşturucu verilerek pavyonlarda çalıştırıldığı yönündeki iddialar Meclis gündemine taşındı.

Manisa Çocuk Esirgeme Kurumu yurdunda kalırken uyuşturucu maddeye alıştırılarak pavyonda çalıştırıldığı iddia edilen çocuklara ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, iddiaların araştırılıp araştırılmadığını sordu.

Manisa Çocuk Yuvasında kalan kız çocuklarının yarısının kayıp olduğu iddialarını da hatırlatan Taşdemir, “Söz konusu iddiaların araştırılması için bugüne kadar herhangi bir araştırma yapılmış mıdır? Yapılmış ise araştırmanın akıbeti nedir?” sorusuna yanıt istedi.

“EMNİYET GÜÇLERİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI MI?”

İddialara kaynaklık eden bir pavyon çalışanının emniyet güçlerinin kız çocuklarının pavyonlarda çalışmalarına göz yumduğu yönündeki ifadelerini de soran Taşdemir, “Emniyet güçlerine yönelik açılmış bir soruşturma var mıdır? Bahsi geçen eğlence mekanları hangi denetim mekanizmalarına tabii tutulmaktadır?” diye sordu.

Şu anda kentteki yurtlarda kaç çocuk bulunduğunun da açıklanmasını isteyen Taşdemir, 14 yaşındaki çocuğun uyuşturucu maddeye alışmasında ihmali bulunan yurt yetkilileri hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

“PARA KARŞILIĞI PAVYONLARA MAHKUM EDİLİYORLARDI”

İddialara göre; İzmir Çiğli’de kaybolan 14 yaşındaki çocuğun annesi, kızının on iki yaşındayken iki kişinin tecavüzüne uğradığını ve Manisa Çocuk Esirgeme Kurumu yurdunda kalırken uyuşturucu maddeye alıştırılarak pavyonda çalıştırıldığını ifade etmişti. Ayrıca kentteki çocuk esirgeme kurumu yurdunda fiziksel şiddete varan sert yöntemlerle karşılaşan çocukların çocukların önce maddeye alıştırıldıkları, daha sonra Manisa’daki pavyon sahiplerine belirli ücret karşılığında teslim edildikleri ileri sürülmüştü.

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
BEKEV üyesi kadınlardan çocuk istismarına karşı se...

BEKEV’den kadınlar çocuk istismarına karşı Betontaş pazaryerinde yazdıkları dövizleri taşıyarak sess...

5 MADDEDE SAYIYORUZ: Çocuk istismarında gerçek önl...

Çocuklara cinsel istismar gündem olduğunda hissettiğimiz duyguların başında öfke ve çaresizlik geliy...

Çocuklarımın evde, okulda sokakta güvende olmasını...

2 çocuk annesi Levin yetkililere sesleniyor: ‘İstismar eden kişiye artık gereken yapılmalı. Ben bir...