BEKEV üyesi kadınlardan çocuk istismarına karşı sessiz eylem
BEKEV’den kadınlar çocuk istismarına karşı Betontaş pazaryerinde yazdıkları dövizleri taşıyarak sessiz eylem yaptı. Kadınlar hadım ve idamın çözüm olmadığı belirterek gerçek çözümler istedi.

Buca Evka 1 Kadın Dayanışma Evi Derneği (BEKEV), Betontaş pazaryerinde çocuk istismarı, taciz ve tecavüzlere karşı sessiz eylem yaptı. Ellerindeki dövizlerle taleplerini dile getiren kadınlar, “Çocuk susar sen susma “ “İstismar ilaçla çözülmez hadım çare getirmez”, “Tecavüz suçtur kademesi ve yaşı olamaz” dövizleri ile pazaryerinde dolaştı.

Önümüzdeki hafta Bakanların hazırladığı ve Meclise getirilmesi beklenen yasa tasarısına tepkilerini dile getiren kadınlar, yasanın çözüm olmayacağını; hadım, idam gibi tartışmaların istismarın üzerini örtmek olduğunu söyledi. Sesiz eylem sonrası görüşlerini Ekmek ve Gül ile paylaşan kadınlar, suça ortak olmayacaklarını, çocukların güvenliği için mücadeleye devam edeceklerini anlattı: “Biz varız ve var olmaya devam edeceğiz. İstismarı şiddetle çözmeye çalışan yasa tasarısı geri çekilene ve koruyucu önlemler artırılana kadar, çocuk istismarını meşru kılan yasalar geri çekilene kadar mücadeleye devam edeceğiz.”


İlgili haberler
Çocuk istismarını aklatmayacağız!

Bu karanlık tablonun daha fazla çocuğun hayatına kast etmesini engellemek için, yetkililere gerçek s...

İl il ‘Çocuk İstismarını Aklatmayacağız’ Kampanyas...

Türkiye’nin bir çok ilinde çocuk istismarına karşı ‘Çocuk İstismarını Aklatmayacağız’ diyerek kampan...

Dikmen halkı istismarın sebeplerine dikkat çekiyor

Dikmen’den bir kadın çocuk istismarına karşı herkesi şu sözlerle çağrı yapıyor: ‘Çocuğum yok ama gec...