İskenderun Kadın Platformu: Mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz
İskenderun Kadın Platformu Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in katledilmesi ve artan kadın cinayetlerine yönelik açıklama yaptı.

İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil’in katledilmesi üzerine İskenderun Kadın Platformu da artan kadın şiddetine ve cinayetlerine karşı basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen İskenderun Şube binasında yapılan basın toplantısında açıklamayı Meryem Çolak Keskin okudu.

Yargı paketleri adı altında şiddet faillerinin aklandığını belirten Keskin, “Biz 'Bir kişi daha eksilmeyeceğiz!' dedikçe kadın katliamları her geçen gün daha vahşi boyutlar kazanıyor. Çocuklar da güvende değil! Çocuk istismarı giderek artıyor ve çocukları hayattan koparıyor. Biz bu satıları yazarken Tekirdağ’da istismara uğrayan iki yaşındaki Sıla bebeğin hayatını kaybettiğini, Manisa’da 3 haftadır kayıp olan Pelin Karaca’nın erkek arkadaşı tarafından öldürüldüğünü öğreniyoruz. Kadına şiddetin bu kadar artması ve meşrulaştırılması bir tesadüf değildir. Kadın cinayetleri münferit olaylar değildir, politiktir” diye konuştu.

'EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZ'

Kadınları şiddete karşı koruyan tüm kanunlar ve politikaların "aile birliğini bozuyor" denilerek hedefe alındığını söyleyen Keskin “İktidar ‘kutsal aile’ dedikçe kadınlar ve çocuklar o ailelerin içinde katlediliyor. Asgari ücretin açlık sınırının altında kalması, kadınların kayıt dışı çalıştırılmasının yaygınlaşması, yeteri düzeyde sığınma evinin olmaması gibi faktörler; kendisi, çocukları için güvenli bir yaşam kurmak isteyen kadınların önüne koyulan engellerdendir. Kadına yönelik şiddetin önünü açan, önleyici mekanizmaların etkin çalışmasını engelleyen, kadınların kazanılmış haklarını hedefe koyan siyasi iktidara karşı en büyük gücümüz birliğimizdir” dedi.

Keskin son olarak şunları kaydetti: “Mücadelemiz, özgürce yaşadığımız, sokaklarda güvenle yürüyebildiğimiz, evlerden, iş yerlerinden, kampüslerden tacizcileri, katilleri yok edeceğimiz güne kadar sürecek. Biz kadınlar şiddeti meşrulaştıranlarla, erkek şiddetiyle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.” 

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Üniversiteli kadınlar kadın cinayetlerine karşı ay...

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in vahşice katledilmesinin ardından memleketin dört bir yanından ünive...

İkbal ve Ayşenur'un katledilmesi münferit değil |...

Devlet artan yoksulluktan kazanılmış haklara saldırılarla kadınları çepeçevre sarıyor. Kadınların mü...

Korkuyu öfkeye, isyanı mücadeleye dönüştürelim!

'Birbirimize emanetiz diyor ya sokaklarda kadınlar. Evet birbirimize emanetiz, birbirimizin yanında...