Elazığ Kadın Platformu: 'Hesap soruyoruz!'
İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil’in katledilmesi üzerine Elazığ Kadın Platformu'nun çağrısıyla yüzlerce kadın bir araya geldi: Kadın cinayetlerinin son bulması için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz!

İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil’in katledilmesi üzerine Elazığ Kadın Platformu'nun çağrısıyla yüzlerce kadın bir araya geldi. Postane Meydanı'nda başlayıp Öğretmenevi önünde basın açıklaması ve oturma eylemiyle son bulan yürüyüşe genç kadınların katılımı dikkat çekti.

Basın açıklamasını Elazığ Kadın Platformu'ndan Fulya Yeğin okudu. Yeğin, "4 Ekim’de bu ülkenin karşılaştığı en korkunç günlerden biri daha yaşandı: İki kadın göz göre göre vahşice katledildi. Semih Çelik isimli erkek, İstanbul’da yaklaşık bir saat içinde iki kadını vahşice katletti. Daha 19 yaşındaki Ayşegül Halil ve İkbal Uzuner, sosyal medyasından açıkça katliam çağrısı yapan, suç kayıtlarına rağmen herhangi bir kovuşturma yapılmayan, yargılanmayan Semih Çelik tarafından katledildiler" dedi.

10 gündür kayıp olan Rojin Kabaiş'ten hâlâ haber alınamadığını hatırlatan Yeğin, "Gelişmiş onca teknik olanak söz konusuyken Rojin’den nasıl olur da bir haber alınmadı/alınamadı? Sadece intihar etmiş olma ihtimali üzerinde durulması ve buna dair çalışma yürütülmesi, etkin bir arama çalışmasının ve soruşturmanın yürütülmemesi, kamuoyunun şeffaf bir şekilde bilgilendirilmemesi her geçen saat Rojin’le ilgili endişelerimizi artırıyor" dedi.

Cinayet, şiddet ve kaybolma vakalarının münferit değil, kadınlara ve çocuklara yönelik örgütlü nefret ve şiddet politikalarının bir sonucu olduğunu söyleyen Yeğin, "Bir kez daha, katilleri, tecavüzcüleri, tacizcileri koruyan, aklayan ve cezasızlık politikalarıyla ödüllendiren AKP-MHP iktidarına karşı yine sokaktayız ve hesap soruyoruz! Uygulanmayan yasalarla ve cezasızlık politikaları ile cesaret bulan failler, yaşamlarımıza göz dikmeye devam ederken binlerce suçluyu çıkardığı uyduruk aflarla sokağa salan iktidar ve işbirlikçilerine karşı yaşamlarımızı savunmaya devam ediyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi, 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanması ve kadın cinayetlerinin son bulması için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz!” dedi.

Basın açıklaması sonrasında 5 dakikalık bir oturma eylemi gerçekleştirildi. 

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
İskenderun Kadın Platformu: Mücadele etmekten vazg...

İskenderun Kadın Platformu Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in katledilmesi ve artan kadın cinayetlerin...

Korkuyu öfkeye, isyanı mücadeleye dönüştürelim!

'Birbirimize emanetiz diyor ya sokaklarda kadınlar. Evet birbirimize emanetiz, birbirimizin yanında...

Üniversiteli kadınlar kadın cinayetlerine karşı ay...

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in vahşice katledilmesinin ardından memleketin dört bir yanından ünive...