Yine gözaltına alındı, yine serbest kaldı, yine tehdit etti
Yaşadığı şiddete ve devletin duyarsızlığına isyan eden Arzu Maharramova’nın eski eşi Kenan Karakurt gözaltına alındı. Aynı gün serbest kalan Karakurt Maharramova’yı yine ölümle tehdit etti.

İstanbul’da zihinsel engelli iki çocuğuyla yaşayan ve boşandığı eşinden şiddet gören Arzu Maharramova’nın durumuna ilişkin Evrensel’de çıkan haber sonrası eski eş Kenan Karakurt gözaltına alındı.

Savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen ve nöbetçi mahkemece serbest bırakılan Karakurt, serbest bırakılmasının hemen ardından eski eşi Maharramova’yı arayarak, “Seni doğrayacağım” dedi. Muharramova, yaşadığı evin kapısına kadar gelerek yaptığı telefon konuşmasını dinlediğini, hakkında uzaklaştırma kararı olan Karakurt’un yine kararı ihlal ettiğini ifade etti. Yaşananlar üzerine polise haber verdiğini söyleyen Maharramova, polisin kendisine “Sen kapını kitle. birşey olursa hemen sana polis gelecek” dediğini söyledi.

‘SAVCI GİT İSTEDİĞİNİ YAP DİYOR’
Karakurt’un serbest bırakılmasına tepki gösteren Maharramova, “Niye uslansın ki? Kapıma kadar geliyor, ‘Savcı bana bir şey yapmadı. Ben rahat rahat çıkıp seni dinleyebiliyorum. Kiminle konuştuğunu dinleyebilirim’ diyor. Savcı da bu kararla sen git istediğini yap diyor resmen” diye konuştu.

YILLARDIR ŞİDDET GÖRÜYOR
Zihinsel engelli iki çocuğuyla yaşayan Maharramova eski eşi tarafından yıllardır şiddet gördüğünü, eski eşinin koluna makas batırdığını ve ölümle tehdit ettiğini söylemişti. Karakurt hakkında çok sayıda şikayette bulunan Maharramova, “Artık devlet bir şey yapsın. Savcı, polis ayağa kalksın artık. Kadınlar niye ölsün?” sözleriyle tepki göstermişti.


Kaynak: Evrensel

İlgili haberler
6284 sayılı Şiddetle Mücadele Yasası neden hedefte...

6284 sayılı Yasa bir süredir hedefte. Yasa’yı değerlendiren Mor Çatı avukatlarından Deniz Bayram sal...

Kadınlar eşit, özgür, güvenli, şiddetsiz bir hayat...

8 Mart yaklaşırken Ankara'da kadınlara taleplerini, nasıl bir dünyada yaşamak istediklerini sorduk....

‘Kaçmak çözüm değil, kadınlar niye ölsün!’

Arzu Maharremova 2 yıl önce boşandığı eşinden yıllardır şiddet görüyor. Eşi evi basıyor, boğazını sı...