Veliler aidat vermeyince çocukları kliması bozuk prefabrik sınıfa verdiler
Adana'da veliler, Yeşilbağlar İlkokulunda aidat ödemek istemedikleri için çocuklarının kliması bozuk prefabrik sınıfta ders yapmak zorunda bırakılmasına tepki gösterdi.

Adana Yüreğir İlçesi Koza Mahallesi’nde bulunan Yeşilbağlar İlkokulunda aidat ödemek istemedikleri için çocuklarının kliması bozuk prefabrik sınıfta ders yapmak zorunda bırakıldığını ifade eden veliler çocuklarının sağlığını tehlikeye atan koşullara tepki gösterdi. Okul bahçesindeki prefabrik yapının bir sınıfa çevrildiğini ifade eden velilerin paylaştığı görüntülerde öğrencilerin mesafe olmadan yan yana oturdukları ve 5 öğrencinin ayakta kaldığı ve sınıftaki klimanın su akıttığı görüldü.

MÜDÜR’DEN 'KİME ŞİKAYET EDİYORSANIZ EDİN'

Adana'nın Yüreğir İlçesi Koza Mahallesi’nde bulunan Yeşilbağlar İlkokulunda çocuklarının sağlıksız koşullarda eğitim almasına tepki gösteren veliler okul önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Okul müdürünün gerekli hassasiyeti göstermemesinden şikayetçi olan veliler, temizlik malzemelerinin kendilerinden istendiğini ve okulu velilerin temizlediklerini dile getirdiler.

Öğrenci velileri adına konuşan Mehmet Yalçın yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çocukların sağlığı tehdit altında. Bunun önüne geçilmesini istiyoruz. Sınıfta olan klima bozuk ve su akıtıyor çocuklar kayıp düşüyor o sudan dolayı. Dün müdürümüzün yanına çıktık ve bu konuyu dile getirdik. Ancak müdürümüz sınıf aidatı vermediğimiz için bizi azarladı ve dışarı çıkmamızı istedi. Bunun üstüne onu Millî Eğitim Bakanlığı’na şikayet edeceğimizi söyledik. Müdür bey bağırmaya başladı ve ‘Defolun kime şikayet ediyorsanız edin’ dedi. Milli Eğitim Bakanlığından tek ricamız öğrencilerimizin sağlığı için temiz bir sınıfa geçmeleridir. Sınıfları veliler temizlemektedir. Bu olumsuz durumun bir an önce düzeltilmesini, çocuklarımızın sağlıklı ve hijyen koşullarda eğitimlerini almasını, yetkililerin bir an çözüm getirmesini rica ediyoruz.”

'ÖĞRETMEN AİDAT TOPLANMASINA İTİRAZ ETTİĞİ İÇİN PREFABRİK SINIFA GÖNDERİLDİ'

Yalçın, ayrıca 50 kişilik bir sınıfın okul bahçesindeki üstü sac kaplı prefabrik yapıda ders görmek zorunda kaldığını ifade etti. Sıra bulunmaması nedeniyle sınıfta yaklaşık 10 öğrencinin ayakta kaldığı diğer öğrencilerinde sıkışık bir şekilde oturduğunu ifade eden Yalçın, “Okul içerisinde boş sınıflar olmasına rağmen o kadar öğrenci oraya sırf sınıf öğretmenleri aidat toplanmasına itiraz ettiği için cezalandırırcasına o prefabrik sınıfta ders görmek zorunda bırakıldı” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Diyarbakır'da okulları yıkılan öğrencilerin velile...

Diyarbakır Yenişehir'de okulları yıkılan ve kilometrelerce uzaklıktaki yerlere gitmek zorunda kalan...

Eskişehirli veliler: Okullardaki önlemler yetersiz

Okullardaki pandemi önlemlerini, okul malzemelerine gelen zamları ve uzaktan eğitim sürecinde yaşana...

Adana'da sınıflar kalabalık, temizlik personeli yo...

Adana'da konuştuğumuz veliler, okulların pandemi koşullarına göre yüz yüze eğitime hazır hale getiri...