Diyarbakır'da okulları yıkılan öğrencilerin velileri yol kapattı
Diyarbakır Yenişehir'de okulları yıkılan ve kilometrelerce uzaklıktaki yerlere gitmek zorunda kalan öğrencilerin velileri, yeni okul ve ücretsiz servis talep etti.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Seyrantepe ilkokulu ve ortaokulunun yıkılması nedeniyle öğrenciler mağdur oldu. Buradaki ilkokul öğrencileri yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan Şilbe Mahallesi'ndeki Yolaltı İlkokulu'na, ortaokul öğrencileri ise bir kilometre uzaklıkta Batıkent'te bulunan Güner Ekinci İmam Hatip Ortaokulu'na gitmek zorunda kalıyor. Duruma tepki gösteren öğrenci velileri Silvan yolunu bir süreliğine trafiğe kapattı.

BİR SINIFTA 60 KİŞİ

Velilerden Fatma Atalay, 4 çocuğunun olduğunu aktararak “2 yıldır okulumuz yıkılmış ve okulumuzu yapmıyorlar. Maddi durumumuz yok. Okul istiyoruz. Öğrencilerin bir kısmı Yolaltı’na diğerlerini de Batıkent’e göndermişler misafir olarak. Yani 3 sınıfı bir sınıfa sığdıracaklar. Zaten hastalık var. O çocuklar iç içe girince ne olacak? Eskiden 30 kişiyken şu an 60 kişi olacak. Eğitim hakkımızı istiyoruz. Tek isteğimiz çocuklarımıza bir okul yapılması. Bu yolu kapattık, yarın da diğer caddeyi kapatacağız ve bir daha açmayacağız” diye konuştu.

SERVİS ÜCRETLERİNE TEPKİ

3 çocuk annesi Ayla Akgül ise, "Eşim cezaevinde ve çocuklarımı okutamıyorum. Bizim okulu da yıktılar. Çocukları başka okula yönlendirdiler. Servisler ücretli. 3 öğrencim var hiçbirinin servisini karşılayamıyorum. Şu an çocuklarımı okula gönderemedim, eğitimlerinden kalıyorlar. Okul ve ücretsiz servis istiyoruz. Yetkililer bir çözüm bulsun” çağrısında bulundu.

Maddi durumlarının kötü olduğunu belirten bir diğer veli Fatma Çetin de, “Eşim hasta, ben tek çalışıyorum. 3 çocuğum var ve 3’ü de okula gidiyor. Bu kadar yolu yürüyerek gidiyorlar. Tedirgin oluyoruz. Çocuklarım okul için ağlıyor. Burada herkes kirada, maddi durumları kötü. Paramız yok ki besleme çantası alalım çocuklara. Biz okulun yapılmasını istiyoruz” dedi.

Haber - Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Eskişehirli veliler: Okullardaki önlemler yetersiz

Okullardaki pandemi önlemlerini, okul malzemelerine gelen zamları ve uzaktan eğitim sürecinde yaşana...

Okulların pandemi öncesinden bir farkı yok

‘Müfredat biraz seyreltilse, öğretmen, öğrenci, veli zaman geçirilmeden aşılansa diye bekliyoruz. Hi...

Adana'da sınıflar kalabalık, temizlik personeli yo...

Adana'da konuştuğumuz veliler, okulların pandemi koşullarına göre yüz yüze eğitime hazır hale getiri...