KAHUDEV’den avukat adayı kadınlara burs desteği
2012 yılında kurulan Kadın Hukukçuları Destekleme Vakfının 2021-2022 burs başvuruları başladı. Hukuk öğrencisi kadınları desteklemek için yapılan bursun son başvuru tarihi 20 Eylül.

Şirin Tekeli ve Ahmet Tekeli’nin kurucusu olduğu; kadın hukukçu, öğrenci, stajyer avukat ve araştırmacıları desteklemek için 2012 yılında kurulan Kadın Hukukçuları Destekleme Vakfının ( KAHUDEV) avukat adayı kadınları desteklemek amacıyla sağladığı 2021-2022 burs dönemi başvuruları başladı.

Vakfın Yönetim Kurulundan Avukat Fatma Hoşgör Tekeşin, 2012-2013 döneminden bu yana hukuk öğrencisi kadınlara burs verdiklerini hatırlatarak amaçlarının kadın hukukçuları desteklemek olduğunu dile getirdi: “Bize başvuranların hepsinin kadın olması ve hepsinin hukukçu olması zorunlu. Vakfın amacı da kadın hukukçuları desteklemek. Eğitim bursu ve kitap bursumuz var. Ortalama her yıl kendi bütçemize ve başvuran sayısına göre burs miktarını ve bursiyer sayısını belirliyoruz. Genelde 80 ile 100 arasında bursiyerimiz oluyor. Başvurular Türkiye’nin her yerinden geliyor, her yerden de bursiyerimiz var.”

Burs dışında kadın hukukçuların daha donanımlı olması için bursiyerlere eğitim çalışması verdiklerini de aktaran Hoşgör, “Geçen yıl dördüncü sınıf öğrencilerine toplumsal cinsiyet eşitliği dersi verdik. 10 haftalık bir eğitim çalışmasıydı bu. Her kasım-aralık döneminde de bursiyerlerimize dönük böyle toplumsal cinsiyete, ayrımcılığa, TCK’daki cinsel suçlara ilişkin eğitim, panel ve konferanslar vermeyi planlıyoruz” dedi.

Hukuk fakültesinde okuyan kadın öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılarken yaşadıkları zorlukları bir nebze de olsun hafifletmek istediklerini söyleyen Hoşgör, binlerce başvuru aldıklarını da sözlerine ekledi: “Öğrenciler biraz daha rahat olsun istiyoruz, çünkü o kadar çok ihtiyaç oluyor ki. Öğrencilerin vizyonu gelişsin, kendilerini geliştirebilsin istiyoruz, sağladığımız burslarla daha donanımlı olsun istiyoruz. Türkiye’nin donanımlı yetişmiş kadın hukukçulara çok ihtiyacı var. O dört, beş yıllık fakülte hayatını da biraz daha rahat geçirsinler istiyoruz.”

KAHUDEV’in sınırlı bağış aldığını bu sebeple de sınırlı sayıda öğrenciye burs sağlayabildiklerini söyleyen Hoşgör, “Küçük bir vakfız, çok bağış almıyoruz. Sadece bizi dışarıdan izleyen, tanıyan bilenler internet sitemizdeki bilgilerden bize ulaşarak bağışta bulunabiliyor” dedi.

6 Eylül’de başlayan burs başvurularının son tarihi ise 20 Eylül.

Burs başvurusu için tıklayınız

Fotoğraf: KAHUDEV

İlgili haberler
GÜNÜN DAYANIŞMASI: KAHUDEV’den avukat adayı kadınl...

Kadın Hukukçuları Destekleme Vakfı, hukuk fakültesinde okuyan kadın öğrencilere destek bursu veriyor...

KAHUDEV’den avukat adayı kadınlara burs desteği

2012 yılında kurulan Kadın Hukukçuları Destekleme Vakfının 2021-2022 burs başvuruları başladı. Hukuk...

Kadın hukukçular: Kadınları ganimet gören zihniyet...

DİH üyesi kadın avukatlar açıklama yaparak, ‘Kadınları ganimet olarak paylaşan zihniyete teslim olma...