Ülkenin dört bir yanından çocuk istismarına tepki
Çocuk istismarına karşı tepkiler devam ediyor. Ülkenin dört bir yanında sokağa çıkan kadınlar çocuk istismarına karşı taleplerini sıraladı.

CHP Adana İl Kadın Kolları, CHP Adana İl Binası önünde son günlerde artan çocuk istismarının önünü açan yasaları protesto etti. "Çocuk istismarını kadınlar durduracak" diyen kadınlar “Çocuk susar, sen susma” sloganları attı. Basın açıklamasını okuyan CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kurdak, çocukların güvenli bir ortamda büyümelerini sağlamanın hükümetin öncelikli görevi olduğunu belirterek bunun için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi. İktidarın “Çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz” şeklindeki sözlerine tepki gösteren Kurdak, çocuk yaşta evliliğin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, sıbyan mektepleri ile hükümetin çocuk istismarı konusuna inandırıcılığını yitirdiğini ifade etti.

Bu konuda atılması gereken adımları sıralayan Kurdak, “Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin çocuk istismarında iyi hal indirimi ya da ceza indirimine olanak vermeyecek şekilde düzenlenmelidir” dedi. Çocuklara yurt hizmetinin vakıflardan alınarak devlet eliyle ve denetimli, kontrollü bir şekilde verilmesini talep ettiklerini dile getiren Kurdak “Çocuk istismarını öven, ‘6 yaşında çocukla evlenilir’ gibi çocuk istismarını öven ya da teşvik edenlere en ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz. Çocukların korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar çocukların istismar edilmesine zemin hazırlayan uygulamalara karşı mücadele edeceğiz” dedi.


İSTANBUL'DA GÖKYÜZÜ SİYAH BALONLARLA DOLDU

İstanbul’daki eyleme katılan binlerce kadın da çocuklara yönelik istismara dikkat çekmek amacıyla gökyüzüne binlerce “Sesimi duy” yazılı siyah renkli balon bıraktı. "
Canan Kaftancıoğlu, eylemin ardından bir basın açıklaması yaptı: “Devletten en büyük beklentimiz geleceğimiz olan çocuklarımızı koruma ve kollamasıdır. Hukuki yaptırımların ağırlaştırılmasını elbette öneriyoruz. Ama verilecek ceza bir kısas ya da intikamı değil, onarıcı ve caydırıcılığı hedeflemelidir. Verilen ceza ne kadar ağır olursa olsun toplum vicdanını rahatlatacak ama yeni cinayet ve tecavüzlerin gerçekleşmesini engellemeyecektir. Yaşanmış olaylar için etkin, caydırıcı ve onarıcı hukuk mekanizmaları kurulurken, gelecekte bu suçların yaşanmaması için sosyal ve ekonomik önlemlere ağırlık verilmelidir. Son 10 yılda hızla artan çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarına karşı acil önlem alınmasını istiyoruz. Toplumun tüm kesimlerini rahatsız eden, vicdanları yaralayan bu acı olayların yersiz, mesnetsiz açıklamalarla sulandırılmasını reddediyoruz. Ülkemizde çocuk istismarının bir daha hiç yaşanmaması için kalıcı, katılımcı ve etkin çözümü savunuyoruz."

CHP’li kadınlar, Manisa, Eskişehir, Tokat, İzmir ve Sivas gibi birçok şehirde de çocuk istismarına akrşı sokağa çıktı.


İZMİR 




İlgili haberler
Bursalı kadınlardan çocuk istismarı ve kadın cinay...

Son günlerde toplumda infial yaratan çocuk istismarlarına bir tepki de Bursa Kadın Platformundan gel...

Çocuk istismarında çözüm göstermelik komisyonlar d...

Çocuk istismarını araştırmak için daha önce kurulan komisyonun bir tek önerisi bile gündeme alınmaz;...

Kayserili kadınlar çocuk istismarına karşı sokakta

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği çocuk istismarına karşı ses çıkarmak, bu vahim tabloyu yaratan karan...