Bursalı kadınlardan çocuk istismarı ve kadın cinayetlerine tepki
Son günlerde toplumda infial yaratan çocuk istismarlarına bir tepki de Bursa Kadın Platformundan geldi. Kadınlar, suçların bireysel ve münferit olmadığına dikkat çekti.

Bursa Kadın Platformu her gün artan kadın cinayetlerine ve çocuk istismarlarına karşı Bursa Heykel önünde basın açıklaması yaptı. Platformu adına basın metnini okuyan Derya Şimşek Aksakal vahşice katledilen Özgecan Arslan’ı hatırlatarak, “Özgecan’ın anıldığı gün Adana’da üç yaşındaki bir kız çocuğunun istismar edildiği haberi geldi. Hemen ertesi gün Antalya’da 4,5 yaşında kızına tecavüz eden alçak adamın haberini öğrendik. Bunun şokunu yaşarken 2 aydır kayıp olan genç bir kızın cesedi bulundu. Evine kadar takip edilen genç bir kız apartman girişinde saldırıya uğradı. Evde, sokakta, işyerinde, gece ya da gündüz güvende hissetmiyoruz çünkü güvende olmadığımızı biliyoruz. Her geçen gün artan bu vahşi cinayet ve tecavüzlere artık yeter diyoruz” diye konuştu.

‘BUNLAR BİREYSEL SUÇLAR DEĞİL’
Sosyal medyadaki yorumlara da tepki gösteren Aksakal, “Her biri birbirinden korkunç olaylar gerçekleştiğinde sosyal medya da hemen ‘zaten hasta imiş’, ‘zaten sabıkası varmış’ ‘gibi sözlerle bunları yapanlara çeşitli kılıflar uydurulmaya çalışılıyor” diyerek şöyle devam etti, “Bu insanlık dışı suçlar bireysel suçlar olarak ele alınamaz. Bu olayların yaşanmasına ‘9 yaşındaki çocuk doğurabilir’ diyen fetvalar, cezasızlık politikaları, gericiliği meşrulaştıran söylemler ideolojik altyapıyı oluşturuyor.”

Kadınların ve çocukların güvenli, sağlıklı yaşam sürebilmesinin sağlanması gerektiğini ifade eden Aksakal, “Çocuklarımıza istismar edilmediği, taciz ve tecavüzü hiç bilmediği, çocuk yaşta evlendirilmediği, işçileştirilmediği, çocukluklarının çalınmadığı bir hayat vermeliyiz.

Çocuklarımıza şen kahkahalarla, özgürce oynadıkları, eğlenerek öğrendikleri bir dünyayı kendi ellerimizle kuracağız ve bu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. İktidarların kadın ve çocuk düşmanı politikalarına asla teslim olmayacağız” dedi.

İlgili haberler
‘Çocuk istismarına hayır’ demek yasak!

3 yaşındaki çocuğun istismara maruz kalmasına ses çıkaran kadınlara ‘OHAL’ gerekçe gösterilerek “eyl...

Çocuk tecavüzleri: Münferit mi yoksa kolektif suç...

Çocuklar iki yüzlü bir ahlak anlayışının, eşitsiz bir aile düzeninin ve onları baştan sessiz kılmak...

Kayserili kadınlar çocuk istismarına karşı bir ara...

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği tüm Kayserili kadınları çocuk istismarına karşı ses çıkarmaya, bu va...