Tuzluçayır’da deprem sonrası çocukları güçlendirmek için ‘Çocuk Odası’ kuruldu
Oyun etkinlikleri resim öğretmenleri, okul öncesi ve beden, müzik öğretmenleri tarafından sürdürülürken, çocuk odası duvarlarına resimler yapıldı, gereken malzemeler parça parça toplandı.

Ege Mahallesi Özel Halk Kütüphanesi ve Tuzluçayır Kadın Dayanışma Derneğinde deprem bölgesinden gelen çocuklar ile planlanan “oyun ve oyuncak kardeşliği” etkinlikleri bir tarafta gönüllüler ile sürdürülürken diğer taraftan “Gezegen Sanatevi” gönüllülerinin duvar boyamaları, Evin Kayran’ın çocuk odası oluşturma önerisi kampanyaya dönüştürülerek her iki kampanya birleştirildi.

Her cumartesi oyun ve oyuncak kardeşliği etkinlikleri resim öğretmenleri, okul öncesi ve beden, müzik öğretmenleri tarafından sürdürülürken, ayrıca çocuk odası duvarlarına resimler yapıldı, el birliği ile yine oyuncaklar ve çocuk odası için gereken malzemeler parça parça toplandı. Nihayetinde çocuk odası tamamlandı. Deprem sonrası 3. hafta etkinliği, bu çocuk odasında gerçekleştirildi. Çocuk odası oluşturulmasına ve çocuk etkinliklerine gönüllü katılan, oyuncak kampanyasına destek vererek oyuncak gönderen, gönüllü sanatseverler ve yüreği dayanışma ile dolu güzelim kadınlarımızın özverili uğraşları ile çocuk odası tamamlandı. 7 haftalık planlanan etkinlikler cumartesi günleri 14.00-15.00 arasında yapılıyor.

Çocuk etkinliklerinin Tuzluçayır bölümü, deprem bölgesinden gelen çocukların kaynaşmalarını kolaylaştırmak, hayata yeniden tutunabilmelerine ufacık da olsa destek vermek için el birliğiyle oluşturulan bu odada yapılmaya başlandı. Deprem bölgesinden gelen çocuklarımız bu odadan etkinlik saatleri dışında da yararlanabilecekler. Bu vesileyle bize katkı sunan, dayanışma gösteren herkese teşekkür ederiz. Dayanışma yaşatır…


İlgili haberler
Tuzluçayırlı kadınlar depremzede ailelerle buluştu...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinin çağrısıyla bir araya gelen 35 yöre derneği 8 Mart açıklama...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği: Gözümüz ku...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği üyesi kadınlar yardımları deprem bölgelerine göndermek üzere...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği: ‘Yeni bir...

Tuzluçayır'da kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele günü için bir araya ge...