Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği 8 yaşında!
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği, kuruluşunun 8. yılını mücadeleyi büyütme, daha fazla kadınla yan yana gelme sözüyle kutladı.

Ankara’da Mamak Tuzluçayır’da çalışmalarını yürüten Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği bugün 8. yaşını kutladı. Kadınların hakları için bir araya geldiği, dayanışmayı güçlendirdiği bir dernek olan Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği, kuruluşunun 8. yılını mücadeleyi büyütme, daha fazla kadınla yan yana gelme sözüyle kutladı.

Etkinlik öncesi derneği rengarenk süsleyen kadınlar, derneğin önünde halaylarla, sloganlarla özgür, eşit, şiddetsiz bir yaşam için mücadele çağrısı yaptı. Kadınlar, derneğin bundan sonra daha çok kadının yan yana geldiği ve mücadeleyi büyüttüğü bir yer haline gelmesinin yollarını hep birlikte yaratacaklarını söylediler. Dernek adına konuşan Eylem Koçoğlu, derneğin kuruluş aracının kadın mücadelesini büyütmek, sayıları her geçen gün artan çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet ve tacizlerin önüne geçebilmek olduğunu söyledi ve ekledi: “Kadınlar özgür yaşam hakkına sahip kişilerdir. Bizler bu faşist, gerici, kadınları ezen, kadının varlığını yok etmeye çabalayan insanlara karşı boyun eğmeyeceğiz. Hem erkek hem kadınların eşit bir şekilde yaşayacakları bir dünya kuracağız, haklarımızdan da hayatlarımızdan da vazgeçmeyeceğiz.”


Etkinliğe Emek Partisinin Yeşil Sol Parti listesinden Ankara 1. Bölge MKilletvekili Adayı Selma Gürkan da katıldı. Tuzluçayırlı kadınlar Gürkan ile taleplerine dair konuştular. Mamak bölgesinde ücretsiz kreş, kütüphane, hayvanlar için barınaklar, kültür merkezleri isteyen kadınlara Gürkan, “Tüm taleplerimizi hep beraber gerçekleştirmek için mücadele sözü veriyorum” dedi. Gürkan, derneğin saraylarda planları yapılarak değil mücadele üzerine kurulduğunu, Nejla Yıldız öldürüldükten sonra kadınların şiddete karşı mücadelesinin bir parçası olarak kurulduğunu hatırlattı. Gürkan kadınların içinde bulunduğu eşitsizliğin, haksızlığın ortadan kalkması için eşitliğin ve özgürlüğün sağlandığı gerçek bir demokrasi ihtiyacına vurgu yaptı: “Bunu kazanabilmemiz için kadınların örgütlülüğüne ihtiyacımız var. Kadınların birliğine ihtiyaç var. Bizi kutuplaştıran, bölen siyasete karşı yaşasın kadın dayanışması. Yaşasın özgürlük mücadelesi. Sevgili kadınlar birlikte kazanacağız, işçi sınıfı kazanacak, halklar kazanacak.” Gürkan tüm kadınları talepleriyle 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya çağırdı.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği 1. yılını k...

1 yılı geride bırakan Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği yıl dönümü şenliğine bütün kadınları be...

Tuzluçayır’dan deprem notları: Dayanışmayla ayakta...

Depremin ilk gününden itibaren Ankara Tuzluçayır’da depremzede kadınlarla dayanışma gösteren Tuzluça...

Haydi 1 Mayıs’a: Emekçiler kazanacak, kadınlar kaz...

1 Mayıs, emeğimize, haklarımıza, hayatlarımıza, göz dikenlere karşı sesimize ses katacağımız gün ola...