Suriyeli Hadice ve Esra'dan 11 gündür haber yok
İnsan Hakları Derneği Gaziantep Şubesi, 11 gündür kendilerinden haber alınamayan 17 yaşındaki Hadice Hüseyin ve 15 yaşındaki Esra Hüseyin'in bulunması için etkin bir çalışma başlatılmasını talep etti.

İHD Gaziantep Şubesi, 11 gündür haber alınamayan Suriyeli mülteci Hadice ve Esra Hüseyin için basın açıklaması düzenledi. Yeşilsu Parkında yapılan açıklamaya kayıp kardeşlerin ailesi de katıldı. Açıklamayı İHD Şube Başkanı Salman Yergin okudu. 

Yergin açıklamaya, ülke çapında da, Gaziantep'te de kadına yönelik baskının, kayıpların ve ölümlerin her geçen gün arttığını vurgulayarak başladı. 17 yaşındaki Hadice Hüseyin ve 15 yaşındaki Esra Hüseyin'in 11 Eylül tarihinde saat 20.00 sularında evden çıkıp bir daha dönmediklerini belirten Yergin, ailenin gerekli yerlere başvurduğunu ancak 11 gündür kayıp kızların izine rastlanmadığını ifade etti.

Hüseyin ailesinin, kızlarının hayatından endişe ettiğini söyleyen Yergin, "Gaziantep'in her tarafı MOBESE sistemi ile izlenmesine rağmen 11 gündür kayıp kızlarımız Hadice ve Esra'nın izlerine rastlanmaması düşündürücüdür. Gaziantep İHD olarak Emniyet güçlerinin kayıp olan bu kızlarımızın bulunması için daha etkin bir çalışma yapmasını bekliyoruz" dedi.

Kayıp kardeşlerin resimlerinin de dağıtılacağını, halktan ve basından duyarlılık beklediklerini dile getiren Yergin, "Hüseyin Ailesinin 11 günden beri çekmiş olduğu acıları sona erdirmek için başta yetkililer olmak üzere basının ve halkımızın üzerine düşeni yerine getireceklerini Gaziantep İHD olarak bekliyoruz" diye konuştu.

İlgili haberler
Kameralı kentte Gülistan hâlâ kayıp, Abarakov’un g...

Dersim’de 123 gündür haber alınamayan Gülistan Doku’yu arama çalışmalarından henüz sonuç alınmadı. A...

Gülistan Doku’nun annesi ve ablasına yapılan saldı...

Adana Kadın Platformu: ‘Hepimiz Gülistan’ın kız kardeşleriyiz. Onu aramaktan, kaybolmasından sorumlu...

Gülistan’ın için oturma eylemi: Sadece Dersim deği...

247 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun ailesi bir dizi taleple oturma eylemine başladı. Oturma eyle...