Gülistan Doku’nun annesi ve ablasına yapılan saldırı Adana’da protesto edildi
Adana Kadın Platformu: ‘Hepimiz Gülistan’ın kız kardeşleriyiz. Onu aramaktan, kaybolmasından sorumlu olanların yargılanması için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.’

Adana Kadın Platformu ve Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonları, 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kayıp olan Gülistan Doku'nun akıbetini sormak ve annesi ile ablasına yapılan saldırıyı kınamak için basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. 

Duygu Kafe Gençlik Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar Gülistan’ın kaybolmasına ilişkin Zaynal Abakarov ve ona yardım edenlerin gözaltına dahi alınmamasına karşın Gülistan için adalet nöbeti tutmak isteyen annesi ve ablasının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Eylemde kadınlar "Gülistan Doku'yu Bulacağız", “Zainal Abskrakov Yargılansın" dövizleri taşıdı, İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasını istedi.

‘POLİS NOKTALARI İLE DOLU BİR KENTTE KAYBOLDU’

Açıklamayı okuyan Avukat Sevil Aracı, Gülistan Doku'nun her yanı güvenlik kameraları, özel harekat nöbet kulübeleri, polis kontrol noktaları ile dolu bir kentte kaybolduğunda dikkat çekerek Gülistan’ın kaybolması ile ilgisi olanların yargılanmasını istedi. Gülistan’ın kaybolmadan bir gün önce Zaynal Abakarov ile tartıştığını dile getiren Aracı, "Son görüştüğü kişi olan Zaynal Abakarov’un Gülistan’ın kaybolmasından bir gün sonra çalıştığı iş yerinden ayrıldığını, Zaynal Abakarov’un üvey babasının Dersim Emniyeti’nde görevli bir polis memuru olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Gülistan’ın kaybolması ile açılmış bulunan soruşturma dosyasına yansıyan bilgi ve belgelerden, HTS kayıtlarından, Gülistan’ın kaybolmadan bir gün önce de yine şüpheli Zaynal Abakarov tarafından alıkonulduğu ortaya çıktı. Şüphelinin ailesinin yanlış bilgiler verdiği, bir kısım gerçekleri gizledikleri de yine dosyadan anlaşılıyor" dedi.

‘ŞÜPHELİLER YARGILANMIYOR, GÜLİSTAN’I SORANLAR ENGELLENİYOR’

Şüpheliler emniyet veya devlet kademelerinde bir makam ve mevki sahibi olduklarında yargılanmaktan kurtulabildiğini ifade eden Aracı, “İşte Nadira Kadirova’ya olanlar hepimizin hatırında. AKP milletvekili Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği iddia edilen Nadira’nın, ölümü üzerindeki sis perdesi de kaldırılabilmiş ve Nadira için adalet sağlanabilmiş değil. Gülistan’ın kaybolması ile ilgisi doğrudan kanıtlanmış Zaynal Abakarov ve ona yardım edenler gözaltına dahi alınmazken, Gülistan’ı arayanların engellenmesi için bugüne kadar pek çok saldırı gerçekleştirildi. Munzur Üniversitesi öğrencilerinin eylemleri engellendi, demokratik kitle örgütleri tarafından düzenlenmek istenen mitingler yasaklandı. En son dün Gülistan için adalet nöbeti tutmak isteyen gözü yaşlı annesi ve ablası gözaltına alındı. Bu durumu kınıyoruz” dedi.

‘ARAMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Baskı sonucu Gülistan’ı aramaktan vazgeçeceklerini düşünenlerin yanıldığını dile getiren Aracı, “Hepimiz Gülistan’ın kız kardeşleriyiz. Onu aramaktan, kaybolmasından sorumlu olanların yargılanması için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

İlgili haberler
Aygül Doku: Atılan tekmeler sadece bana değil mily...

Gülistan Doku'nun bulunması için oturma eyleminde olan abla Aygül Doku: Atılan tekmeler sadece bana...

Dersim Kadın Platformu: Doku ailesinin talepleri b...

Dersim Kadın Platformu, 247 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun bulunması, faillerin yargılanması iç...

Gülistan’ın için oturma eylemi: Sadece Dersim deği...

247 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun ailesi bir dizi taleple oturma eylemine başladı. Oturma eyle...