Aygül Doku: Atılan tekmeler sadece bana değil milyonlara atıldı!
Gülistan Doku'nun bulunması için oturma eyleminde olan abla Aygül Doku: Atılan tekmeler sadece bana değil milyonlara atıldı!

Dersim’de 5 Ocak’ta kaybolan 21 yaşındaki Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun bulunabilmesi için oturma eylemi başlatan Doku ailesine destek için Seyit Rıza Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı.  

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Baro Başkanı Kenan Çetin, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da açıklamaya destek verdi. Açıklamada konuşan abla Aygül Doku, "Dün atılan tekmeler sadece bana atılmadı 'Gülistan Doku Nerede?' sorusunu soran milyonlara atıldı. Dün Bedriye Doku burada yaka paça gözaltına alınmadı, Gülistan’ı merak eden herkes yaka paça çekildi” diye konuştu.

'KIZIMIZIN AKIBETİ İÇİN EYLEME BAŞLADIK'

Gülistan Doku’nun akıbetini sormak için oturma eylemine başladıklarını belirten Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku gözaltına alınmalarına tepki göstererek “Dün ben ile annem 247 gündür kayıp olan kızımızın kemiklerini sormaya gelmiştik. Daha önce valilik, savcılık ve diğer yetkililerle görüşmüştük. Cumhurbaşkanı ile görüşmek, şüpheli Zainal Abarakow’un tutuklanması ve üvey baba olan Engin Yücer’in soruşturma dosyasına girmesi gibi üç talebimiz vardı. Annem ve ben gözaltına alındık. Gözaltına alınma sebebimiz toplantı ve yürüyüş yasağı olmasıymış" dedi.

'KIZIMI ARIYORUM DEMEK İÇİN'

Diyarbakır'da HDP il binası önünde oturan anneleri hatırlatan Doku, "Bakan Selçuk anneleri ziyaret etmiş. Onlara Diyarbakır’ın cesur anneleri demiş onları kutlamıştı. Benim annem de ‘Diyarbakır’ın bir annesiyim ve ben de kızımı arıyorum’ demek için meydanda oturdu. Daha sonra annem yaka paça buradan çekildi ve ben bir kadın polisin tekmelerine maruz kaldım” dedi.

'HAKLI BİR FERYATTI '

Şüphelilerin yargılanmasını isteyen Doku: "İçişleri Bakanı Ankara’da bize dedi ki ‘Baraj boşaltılacak, su akara gelecek’ denildi fakat o su bir seviyede tutuldu. O suyun sonuna kadar gidilmedi. O su sonuna kadar inseydi biz bir sonuca varacaktık. Gülistan orada yok. Şimdi baş şüpheli ve ailesi yargılanmıyor. Gülistan’ın dosyası kapandığı için annem burada oturma eylemi başlattı. Aslında bir eylem de değildi bir annenin kızının kemiklerini bulması için haklı bir feryattı" dedi.


'TEKMELER SADECE BANA ATILMADI '

Dün kendisine atılan tekmelerin sadece kendisine atılmadığını “Gülistan Doku Nerede? ” sorusunu soran milyonlara atıldığını söyleyen Doku, "Dün Bedriye Doku burada yaka paça gözaltına alınmadı, Gülistan’ı merak eden herkes yaka paça çekildi” diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir araya gelen grup oturma eylemi gerçekleştirdi. Açıklama boyunca, "Hepimiz birer Gülistanız, Gülistan Doku nerede" sloganları atıldı.

248 gündür Gülistan’dan haber alamayan annesi Bedriye ve ablası Aygül Doku Dersim’de Seyit Rıza meydanında oturma eylemi başlattı. Aile akşam saatlerinde gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürülmüş daha sonra serbest bırakılmıştı.

İlgili haberler
Gülistan’ın için oturma eylemi: Sadece Dersim deği...

247 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun ailesi bir dizi taleple oturma eylemine başladı. Oturma eyle...

Abla Aygül Doku: Gülistan o gece neye şahit oldu?

Zaynal Abakarov’un Gülistan Doku’ya kaybolduğu gün ‘Az kalsın senin yüzünden annemin bütün planları...

Tunceli Valiliği: Gülistan Doku’yu arama çalışmala...

Tunceli Valiliği, Dersim’de şüpheli şekilde kaybolan ve 226 gündür bulunamayan Gülistan Doku’yu aram...