Abla Aygül Doku: Gülistan o gece neye şahit oldu?
Zaynal Abakarov’un Gülistan Doku’ya kaybolduğu gün ‘Az kalsın senin yüzünden annemin bütün planları bozuluyordu’ mesajı attığını söyleyen abla Aygül Doku, ‘Gülistan neye şahit oldu?’ diye sordu.

Dersim’de 5 Ocak günü ortadan kaybolan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 231 gündür hiçbir iz yok. Doku’nun en son görüldüğü Uzunçayır Barajı’nda yürütülen sualtı ve su üstü arama çalışmaları 18 Ağustos’ta sonlandırıldı. 

Sosyal medya hesabından arama çalışmalarıyla ilgili konuşan abla Aygül Doku, bilirkişi raporundaki kanıtlara rağmen baş şüpheli olan Zaynal Abakarov’un yargılanmamasına isyan etti.

Kardeşi ile Zaynal Abakarov arasındaki mesajlaşmalara dikkat çeken abla Aygül Doku, “Gülistan’ın olmayışının 231’nci günü. Gülistan 5 Ocak gecesi gece 00.30’da Zaynal Abakarov’a ‘Korkuyorum’ mesajı atıyor. Zaynal Abakarov, Gülistan’a diyor ki, ‘Sen bunu yapmayana kadar benimle konuşma’ Neyi yapmayana kadar benimle konuşma diyor? Bu sorunun cevabını bize kimse vermemiş. Aslında hiçbir soruyu cevaplamamış ya da o gece o evde ne konuşuldu ki Zaynal Abakarov, Gülistan’a mesaj atarak ‘Az kalsın senin yüzünden annemin bütün planları bozuluyordu, evde çok kötü bir şey çıktı’ diyor. O gece annesinin planlarının bozulacağı kadar nasıl bir konu konuşuldu, Gülistan neye şahit oldu? Bunlar ortada olan mesajlar ve hepsi kayıtlı. Gülistan o gece bu evde oturuyor sabah tekrar bu çocuktan ayrılıyor. Bilirkişi raporunda Zaynal’ın Gülistan’ı tehdit ettiğini üzerine gittiğini görüyor ve şiddet var diyor. Ama hâlâ Zaynal Abakarov yargılanmıyor, sorgulanmıyor?” diye sordu.

‘ZAYNAL ABAKAROV YARGILANSIN’

Kardeşinin intihar etmediğini söylemelerine rağmen arama çalışmalarının Uzunçayır Baraj’nda sürdürüldüğünü belirten abla Doku, tepkisini şu sözlerle gösterdi:

“Tamam, siz Zaynal Abakarov’un masum olduğuna mı inanıyorsunuz? Biz katil aramıyoruz biz kızımızı arıyoruz ve kızımızın nerede olduğuna dair bir işaret verin. Biz de diyelim ki, biz bu aileyi boşu boşuna suçlamayalım ve bu aile hakkında iddialarda bulunmayalım. Siz kızımızı bulmuyorsunuz, aileyi sorgulamıyorsunuz ve 220 gün boyunca bizi o köprüye kilitlediniz. Biz ilk günden beri ısrarla bizim kızımız intihar edebilecek biri değil dedik kimse bizi dinlemedi. Dalgıçlar, Gülistan’ın burada olmadığını ısrarla söylemesine rağmen kimse dalgıçları da dinlemedi. Biz 220 gün boyunca o köprünün başında bekledik cesedi yok, Zaynal Abakarov yargılansın diyoruz herkes elimizde delil yok diyor. Peki, ne olacak Gülistan gökten zembille mi inecek?”

Kaynak: MA

İlgili haberler
Tunceli Valiliği: Gülistan Doku’yu arama çalışmala...

Tunceli Valiliği, Dersim’de şüpheli şekilde kaybolan ve 226 gündür bulunamayan Gülistan Doku’yu aram...

Avukat Ali Çimen: Gülistan Doku’nun intihar ettiği...

5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan ve aylardır barajda aranan Gülistan Doku’ya ilişkin...

Gülistan’dan 206’ncı günde de iz yok; Zainal Abara...

Gülistan Doku’dan 206 gündür haber alınamıyor. Doku ailesinin avukatı Ali Çimen'in Cumhuriyet Başsav...