Şu köyün, bu memleketin değil; kadınların adayıyım
Adana Sucuzade Mahallesi Muhtar Adayı Bahriye Kelleci: Bu dönem seçilmesem bile bu taleplerin yerine getirilmesi için kadınlarla birlikte çalışacağız.

Adana Sucuzade Mahallesi’nde kadınların taleplerini gündeme getirmek için aday olan Bahriye Kelleci ile aday olma sürecini ve kadınlara neler vadettiğini konuştuk. Mahalledeki iki adayın ve azalarının da erkek olduğunu ifade eden Kelleci, mahallede en çok kadınların yaşadığını ve sorunlarla ilk onların karşılaştığını belirterek kadınların toplumsal hayata katılmasını sağlamak için onlarla birlikte aday olduğunu ifade etti. Her seçim döneminde hemşehricilik konusunun gündeme geldiğini dile getiren Kelleci, şu köyün, bu memleketin değil bütün kadınların ve halkın adayı olduğunu söyledi.

MAHALLEMİZİ BİRLİKTE GÜZELLEŞTİREBİLİRİZ

Kadınlara biçilen rolün ev içerisi ile sınırlı olduğunu dile getiren Kelleci, kadınların çocuk bakmaktan başka faaliyetlere fırsat bulamadığını, çocukların sokakta kötü alışkanlıklara açık durumda olduğunu belirterek bu iki soruna da çözüm getirmek istediğini dile getirdi. Ev işi ve çocuk bakımı ile sınırlı bir hayatın önlerine konulduğunu ifade eden Kelleci, “Mahallemizde önceki dönemde yapılan bir taziyeevi var ve sadece taziye ile sınırı kullanılıyor, diğer günler atıl kalıyor. Hem çocukları geliştirecek hem de kadınları evin dışına çıkaracak etkinlikler için kullanılabilir” dedi. Mahallede hiçbir sosyal etkinlin olmadığını söyleyen Kelleci, “SEYMER ya da Halk Eğitim’den öğretmen sağlayarak çocukların eğitimi ile ilgilenebiliriz. Sportif ve kültürel etkinliklerden faydalanmalarını sağlayabiliriz. Kadınların sokak temsilciliği temelinde yönetimde aktif olmalarını sağlayabiliriz. Mahallemizi birlikte güzelleştirebiliriz. Elektrik, yol, su, belediye hizmetlerinden daha kaliteli ve hızlı olması için birlikte çalışabiliriz” dedi.

‘KAZANMASAM DA SORUNLARIN PEŞİNDEYİM’

Muhtarlık seçimini kazanmasa bile bu sorunların dile gelmesinin önemli olduğunu ifade eden Kelleci, “Bu dönem seçilmesem bile bu taleplerin yerine getirilmesi için kadınlarla birlikte çalışacağız. Ancak muhtar olarak elimiz daha güçlü olacak” dedi.

İlgili haberler
Muhtar Adayı Hülya Zabun’la buluşan kadınlar: Eşit...

Akşemsettin Mahallesi’nde muhtar adayı Hülya Zabun, Akademi Kafede kadınların 8 Mart’ını kutlamak iç...

Kadın Meclis Üyesi Adayı Çiçek: Kent bizim, bütçe...

Sultangazi Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Çiçek: Temiz hava yerine toz soluyoruz, ulaşım sor...

Muhtar Adayı Hülya Zabun: Kadınların güveni ve des...

Hülya Zabun: Bir kadın muhtarın kendilerini daha iyi anlayacağından, dertleşeceğinden, sorunlarını d...