Somalı aileler adalet istiyor
301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma katliamı davasında Ekmek ve Gül’e konuşan aileler “5 bin kişinin canına kastedene ceza verilmiyorsa zaten söylenecek bir şey yok artık” diye tepki gösterdi.

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği katliamın ardından açılan davanın 18’inci duruşması görüldü. Hakimler Savcılar Kurulu’nun yaz kararnamesiyle İzmir Hakimliğine atanan Aytaç Ballı başkanlığında son kez görülen duruşma öncesi yaşamını yitiren 301 madencinin yakınları ve Sosyal Haklar Derneği Akhisar Tren İstasyonu’ndan duruşma salonu olarak kullanılan Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi önüne kadar yürüyüş düzenlendi.
Aileler ölen madencilerin isimlerinin yazılı olduğu pankart ve “Soma’yı unutma unutturma” pankartı ile birlikte, “Canımıza kadar verdik, daha bizden ne istiyorsunuz. Bağımsız Mahkeme heyeti istiyoruz. Soma 301 madenci aileleri” yazılı pankart taşıdı.

AİLELERDEN TEPKİ: YARGIYA AÇIKÇA MÜDAHALE EDİLİYOR
Açıklama yapan aileler hakimin değiştirilmesine tepki göstererek “301 işçinin her birinin ismini bilen, iddianame ve bilirkişi raporlarının detaylarına kadar hakim olan, keşfe katılan, onlarca sanığın sorgusunu yapan mahkeme başkanı ve üye hakimin görev yerinin değiştirilmesi yargıya açık bir müdahaledir” dedi.
Görev yeri değiştirilen hakim Aytaç Ballı’nın yerine Park Holding’e bağlı Elbistan Çöllolar Maden Ocağında meydana gelen maden göçüğünde katledilen 11 madencinin davasına bakan ve sorumlulara verdiği cezayı paraya çeviren Hakim Salih Pehlivanoğlu Soma davasına atandı.
Dava, 17 Ekim 2017 tarihine ertelendi. Sanıkların tutukluluk devam ediyor. Aileler, salonda “301’in hesabı sorulacak” sloganı attı ve hakime alkışlar eşliğinde “Siz de direnin. Gitmeyin” diye seslendiler.

İlgili haberler
Soma’da yaşamını yitiren işçilerin anneleri adalet...

Soma’da üç yıl önce bugün, Türkiye’nin en büyük işçi katliamı yaşandı. 301 işçi, daha fazla kömür çı...

Ankara’daki saraydan daha önemliydi oğlumla benim...

Soma Katliamı’nda yaşamını yitiren 301 madenci için ailelerin adalet talebi hiç bitmedi. Oğullarını...