Sağlık emekçileri: ‘Kreş için geçici değil kalıcı çözüm istiyoruz’
‘Bıçak kemiğe dayandı’ denilen noktalardan biri de sağlık emekçilerinin çocuklarının bakım sorunu. Bu sorun ‘tam kapanma’yla birlikte daha da derinleşti.

Tam kapanmayla sağlık emekçilerinin çocuk bakımı sorunu derinleşti. Manisa’da görüştüğümüz kadın sağlık emekçileri ve SES Manisa Şubesi Eş Başkanı Figen Pehlivan Demirel, açılan kreşlerin kapasite sıkıntısına dikkat çekti. Sağlık emekçileri kreş konusunda geçici değil kalıcı çözüm bekliyor.

Pandeminin başından beri birçok sorunla yüz yüze bırakıldıklarını belirten bir kadın sağlık emekçisi, “Hastanenin kreşi kapandığında çok sorun yaşadık. Açılsa da kapasite meselesi var. 1 tane çocuğum var, ailem bakıyor o konuda şanslıyım belki ama ya ailem olmasaydı, ne olacaktı? Pandemide eşitsizlik derinleşti” dedi.


Figen Pehlivan Demire

‘KREŞLER ASLA KAPANMAMALI’

Eşi de sağlık emekçisi olan bir başka kadın sağlık emekçisi ise, “Birçok yükümüz var. Çocuklarımızın bakımı ortada kaldı. Bizlere, ‘Kendi başınızın çaresine bakın’ deniliyor. Biz kreşlerin 24 saat açık kalmasını talep ederken ilk hastane kreşleri kapandı” diye konuştu.

Kendilerine köle muamelesi yapıldığını söyleyen sağlık çalışanı 5 yaşında bir çocuğu olduğunu ifade ederek; “Annen gelemiyor mu, kayınvaliden gelemiyor mu gibi sorular soruyorlar. Gelebilseler zaten gelirler. Bizler geçici değil kalıcı çözüm istiyoruz. 7/24 hastanede olan insanlarız o yüzden kreşler asla kapanmamalı” dedi.

‘YÖNETEMEDİ DEĞİL, SERMAYEDEN YANA YÖNETMEYİ TERCİH ETTİ’

“Bıçak kemiğe dayandı denilen noktalardan biri çocuklarımızın bakım sorunu oldu” diyen SES Manisa Şubesi Eş Başkanı Figen Pehlivan Demirel ise sorunlara karşı bütünlüklü bir çözüm sunulmamasını eleştirdi. Manisa’da yaklaşık 10 bin sağlık emekçisi bulunduğunu ifade eden Demirel, “Kamusal kreş sayısı ise 1. O da zaten 60 çocuk kapasiteli” diye konuştu. Demirel, “Çalışmaya devam eden her ebeveynin çocuğuna bakmakla yükümlüdür devlet. İktidar bu süreci yönetemedi değil, sermayeden yana yönetmeyi tercih etti” dedi.

Fotoğraflar: Evrensel

İlgili haberler
Çocuklarını evde yalnız bırakmak zorunda kalan sağ...

SES İzmir Şubesi Eş Başkanı Nursel Yücesoy: Hastanelerin 24 saat ücretsiz hizmet veren kreşler açılm...

DEÜ Hastanesi çalışanları kreş talepleri için rekt...

DEÜ Hastanesi sağlık emekçileri kreş talepleri için rektörlüğe dilekçe verdi. Dilekçede kreşin anaya...

İş mi çocuk mu ikilemine çözüm: Ücretsiz, nitelik...

Biz, ‘İş mi çocuk mu’ ikileminden kurtulup işe gitmek, çocuklarımızı da ücretsiz, nitelikli, güvenli...