Okul müdürü hakkındaki taciz iddiası soruşturulmadı, kadına ‘hakaret’ davası açıldı
Taciz suçlaması ile hakkında şikayette bulunduğu okul müdürünün şikayeti üzerine hakkında dava açılan Sezen K. ‘hakaret ve tehdit’ iddiası ile hakim karşısına çıktı. Dava 13 Nisan’a ertelendi.

Seyhan Özel Eğitim Uygulama Okulunda Sezen K. okul müdürü hakkında tacizden şikayette bulunmuş, ancak okul müdürü yerine Sezen K.’nin görev yeri değiştirilmişti. Sezen K.’nin yaptığı şikayetle ilgili henüz soruşturma dahi açılmazken, Sezen K. hakkında okul müdürü Murat T.’nin şikayeti üzerine soruşturma tamamlanarak aralık ayında dava açıldı. Sezen K. “hakaret ve tehdit” iddiası ile bugün hakim karşısına çıktı.

26’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında ifade veren Sezen K. okulda taciz edildiğini belirterek şikayetçi olduğu gerekçesi ile şikayetin kendisini yıpratmak amacıyla yapıldığını dile getidi. Bir Whatsapp mesajının mahkemeye delil olarak sunulduğu davada savcı hakaret ve tehdit iddiası ile ceza istedi. Duruşma 13 Nisan tarihine ertelendi.

‘HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ DAVASI’

Konu ile ilgili Adana Kadın Platformu Adana Adliyesi Taş Bina önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Avukat Sevil Aracı, davanın tacizci tarafından kendi suçlarını bastırmak üzere açılan “hem suçlu, hem güçlü” davası olduğunu söyledi. Müdürün yıllardır yönettiği okulda neredeyse tüm kadınlara yakışıksız hareketlerde bulunduğunu, kadınları taciz ettiğini ifade eden Aracı, “Bu zat hak ettiği cezayı elbette alacaktır. Şu ana kadar bu kişi hakkında taciz suçlaması ile açılmış üç dava bulunmaktadır. Bugün yapılan ve kadın arkadaşımızın yargılandığı dava karar için 13 Nisan gününe ertelendi. Bizler tüm bu davaları kadınlar olarak takip edecek, tacizcilerin cezalandırılması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ege Üniversitesi öğrencileri tacize sessiz kalınma...

Ege Üniversitesi öğrencileri, hakkında taciz gerekçesiyle soruşturma açılan Prof. Dr. Zeki Eralp Bud...

Tacizden tutuklanıp serbest bırakıldı, tacizlerine...

Muğla’da, üniversite öğrencisi Tuğçe Ç'yi taciz ve tehdit ettiği gerekçesiyle ile tutuklanıp ardında...

GÜNÜN DİKKATİ: Online tacize maruz kalan kadın say...

Plan International'ın küresel çapta yaptığı bir araştırmaya göre birçok genç kız ve kadın siber orta...