ODTÜ’lü kadınlar Dünya Kadın Hareketleri’ni İİBF’ye taşıdı
ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde kadınlar, 8 Mart haftasında devam edecek ‘Dünyada Kadın Hareketleri’ başlıklı serginin açılışını fakülte girişindeki salonda gerçekleştirdi.

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde kadınlar, 8 Mart haftasında devam edecek ‘Dünyada Kadın Hareketleri’ başlıklı serginin açılışını fakülte girişindeki salonda gerçekleştirdi. Açılışa, fakülte öğrencisi Sevgi Feride piyano ile çaldığı eserlerle eşlik etti. Kampüste bütün bir haftaya yayılan 8 Mart etkinlikleri 3 Mart Salı günü Taş Amfi’de pankart boyama etkinliği ile devam edecek.

8 MART’A GİDERKEN DÜNYADAN KADIN KAZANIMLARI SERGİSİ

Sergi açılışında konuşan Fatmagül Aydemir, 8 Mart’ı kampüs içerisinde canlı bir şekilde geçirmek için sergiyi açtıklarını söyledi. Aydemir, “Kadınların bulunduğu alanlarda karşılaştıkları eşitsizlikler karşısında aralarındaki iletişimi güçlendirmek adına serginin önemli olduğunu dile getirdi. 2-6 Mart arasında ‘Dünyada Kadın Hareketleri’ sergisi dünyada kadınların kazanımlarına dair de örnekler içeriyor. 8 Mart’a giderken kadın mücadelelerin kazanımlarını birlikte hatırlayarak kendi geleceğimizi de birlikte örebileceğimizi düşündük”diye konuştu.

Sergi açılışında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Sevgi Feride, piyano eşliğinde Valse No: 2 ve ‘Breads and Roses’ eserlerini çaldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde kadınların birlikte hazırladığı 8 Mart programı 3 Mart Salı günü taş amfide gerçekleşecek pankart boyama etkinliği ile devam edecek.


İlgili haberler
ODTÜ’de tacizlere ilişkin anket: Güvenli ve özgür...

ODTÜ Emek Gençliği, üniversite içerisinde yaşanan taciz ve şiddet olaylarına ilişkin anket çalışması...

ODTÜ’lü kadınlar yürüyor

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe doğru ODTÜ’de kadınlar 5 Mart’ta kampüslerinde yürüyecek

ODTÜ'de 8 Mart hazırlıkları: Eşitsizliğe karşı güç...

ODTÜ’de 8 Mart hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor, öğrenciler eşitsizlik karşısında daha güçlü olabilm...