İMECE Ev İşçileri Sendikasının Antalya Temsilciliği açıldı
İMECE Ev İşçileri Sendikası Antalya Temsilciliği açıldı. Açılışa katılan kadınlar hep birlikte, ‘Ev işi iş, ev işçisi işçidir’ sloganı attı.

İMECE Antalya Temsilciliği, Muratpaşa ilçesinde bulunan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezinde açılışını gerçekleştirdi. Antalya Şube Başkanı Minire İnal, Antalyalı ev işçileri olarak çok heyecanlı ve mutlu olduklarını ifade ederek, “Biz ev işçileri birlik olursak emeğimizin sömürülmesine şiddete, tacize, tecavüze, mobbinge karşı duracak ve insana yakışır bir iş hakkımızı kazanacak gücümüz olur. Buradan bütün ev işçisi kadınları birlikte örgütlenmeye, mücadeleye ve dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

‘İŞÇİ SAYILMAYARAK SİGORTA HAKLARI KISITLANIYOR’
Açılışa, İMECE Sendikası Başkanı Ayten Kargın, çeşitli partilerin kadın temsilcileri, kadın örgütleri, sendika temsilcicileri ve ev işçisi kadınların yanı sıra HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da katıldı. Açılışta konuşan Kemalbay, ev işçilerinin ciddi bir ayrımcılığa maruz bırakıldığının altını çizerek, "4857 sayılı yasa kapsamında işçi sayılmayarak sigorta hakları kısıtlanmaktadır. Bu sistemde kadınların yüzde 90’ı sigortasız çalışmakta, sigortalı olanlarsa özel istihdam bürolarına mecbur bırakılmaktadır. Ev işçileri hem kendilerini sigortasız çalıştıran ev işverenlerine karşı hem de SGK ve mahkemeler ve yasalara karşı mücadele etmek zorunda kalmaktadır" dedi.


Açılışta, "Ev işçilerinin haklarını almaları ve bir gün bile çalışsak da sigortalı olmak istiyoruz" başlıklı imza kampanyası başlatıldı. Toplantıya katılan kadınlar hep birlikte, "Ev işi iş, ev işçisi işçidir" sloganı attı.

İMECE Kadın Dayanışması Derneği, 2000'li yılların başında bir elin parmağını geçmeyecek sayıda kadının bir araya gelmesiyle bağımsız kadın örgütü olarak İstanbul'da kuruldu. Ev işçisi kadınların uzun soluklu mücadelesi sonucu İMECE Gündelikçi Kadınlar Birliği 2014’te Ev İşçileri Sendikasına dönüşerek çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili haberler
Pasaporta el koyma, 7/24 çalıştırma, cinsel saldır...

Nadira Kadirova’nın ölümü, göçmen işçi kadınların çalışma koşullarını gündeme getirdi: ‘İşverenin in...

Ev işçisi kadın darbedildi, yerlerde sürüklendi

Ev işçisi Saime Harmancı, alamadığı maaşını istediği için firma yetkilisinin kendisini yerlerde sürü...

Camdan düşen ev işçisinin davası reddedildi

Temizlik yapmak için gittiği evde cam silerken 3’üncü kattan düşen ve ağır yaralanan Ev İşçisi Minir...