Sultangazi’de Emek Partili kadınlar kahvaltıda buluştu
8 Mart’a doğru kadınlar bir araya gelmeye devam ediyor. İstanbul Sultangazi’de kahvaltıda buluşan Emek Partili Kadınlar, sorunlarını ve çözüm yollarını konuştular.

8 Mart’ a giderken Sultangazi’de EMEP’li kadınlar kahvaltıda buluştu. İşte, evde, gündelik hayatta yaşanılan olayları, sıkıntılar dertler kahvaltı sofrasında paylaşılırken aynı zamanda kadınlar mücadele deneyimlerini de birbirine aktardı.

İşte saatlerce çalışıp yetmeyip evde de çalışmak zorunda kaldıklarından dert yanan kadınlar, “hatta artık işte çalışmıyor olsak bile evde ev işi dışında parça işler alarak yine uzun saatler onları yapmak için çalışmak zorunda kalıyoruz” dediler.

Son günlerde hepimizin acı gündemi olan İdlip’te yaşanılanlar ve bu olayın yansıması kahvaltıda da kadınlar tarafından “Savaş istemiyoruz, bu yaşananları kabul etmiyoruz, evlatlarımızı ‘vatan sağ olsun’ diyerek daha fazla toprağa vermek istemiyoruz’ , her anlamda faturayı artık bizler ödemek istemiyoruz, bu böyle gitmez” denilerek değerlendirildi.

8 Mart sinevizyonunun ardından kadınlar, Bakırköy’de gerçekleşen Ekmek ve Gül 1 Mart İstanbul Buluşmasına “Gücümüzün birliğimiz” diyerek katılım sağladı.

İlgili haberler
Egekent2’li kadınlar 8 Mart’a giderken iş, eşitlik...

Egekent2 mahallesinde oturan kadınlar krizin, işsizliğin ve geçim derdinin hayatlarında yarattığı et...

Malatya’da kadınlar haklarını konuştu

8 Mart’a giderken Malatya Demokratik Kadın Platformu, kadınlarla söyleşide buluştu. Haklarını konuşa...

Denizli’de Ekmek ve Gül buluşması

Denizli Ekmek ve Gül Kadın grubu 8 Mart öncesi kadın buluşmasında bir araya geldi. Buluşmada 8 Mart’...