Denizli’de Ekmek ve Gül buluşması
Denizli Ekmek ve Gül Kadın grubu 8 Mart öncesi kadın buluşmasında bir araya geldi. Buluşmada 8 Mart’ın mücadele tarihi konuşulurken aynı zamanda kadınların sorunlarına ve çözümlerine de vurgu yapıldı.

Denizli Ekmek ve gül Kadın Grubu Denizli’de kadın buluşması ile kadınlarla bir araya geldi. Buluşmada 8 Mart’ın önemine ve kadınların kapitalist yaşam koşullarında yaşadığı sorunları anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Kadınların 2020 Türkiyesi’nde ayrımcılığı körükleyen yaşam koşullarının çözümü olarak birleşik mücadele alanlarının daha çok oluşturulması gerektiği konuşuldu.

‘KADIN OLMAK HER ALANDA ZOR’
Sinevizyon gösterimin ardından 8 Mart çalışmalarının daha çok kadınla bir araya gelmenin bir kanalı olduğuna dair fikirlerini sunan kadınlar 8 Mart’ın çiçek alma günü değil mücadeleyi büyütme günü olduğunu belirttiler. Farklı işkollarından kadınların, öğrenci ve işsiz kadınların katıldığı buluşmada kadın olmanın her alanda zor olduğu, bu alanlarda kadınların varolmasının bastırılmaya çalışıldığı ve cinsiyet ayrımcılığını açık bir şekilde her kadının gördüğü konuşuldu. Çalışan kadınlar işyerlerinde yaşadıkları sorunları anlatırken, üniversitede öğrenim gören kadınlar ise akademi ve bilim yuvası olması gereken kurumun faşizan ve cinsiyetçi politikalarla donatıldığını belirttiler.

Kadın buluşmasında bir araya gelen kadınlar 8 Mart’ta daha çok yan yana gelebilmek ve kadın mücadelesini birlikten güç alarak büyütmek için çalışacaklarını belirttiler.

İlgili haberler
Fatih Sultan Mehmet EAH sağlık çalışanları 8 Mart...

Fatih Sultan Mehmet Eğitim Araştırma Hastanesinde çalışan sağlık işçisi ve emekçisi kadınlar 8 Mart’...

HÜKÇAT 8 Mart etkinlikleri

Hacettepe Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu, 8 Mart’a giderken, üniversiteli genç kadınları 8...

Egekent2’li kadınlar 8 Mart’a giderken iş, eşitlik...

Egekent2 mahallesinde oturan kadınlar krizin, işsizliğin ve geçim derdinin hayatlarında yarattığı et...