Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinden ‘geçinemiyoruz’ standı
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği iki farklı konumda açtıkları ‘geçinemiyoruz’ adlı imza kampanyasıyla stant açtı.

Kocaeli’nin Derince ilçesinde faaliyet gösteren derneğimiz, Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği bu hafta iki ayrı pazar yerinde ‘Geçinemiyoruz’ başlıklı imza standı açtı. Her iki pazar yerinde de oldukça ilgi vardı. Tasarruflu kullanılmasına rağmen gelen faturaların çok yüksek olduğu söyleniyordu. Herkes kendince çözüm üretmeye çalışmış. Kimi tek odayı ısıttıklarını, kimi en kısık ayarda yaktığını ve ısınamadığını, kimi de battaniye ile oturduğunu belirtti. Doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar karşısında maaşlara yapılan zamların çok komik kaldığını, sadece zam yapmış olmak için maaşlara zam yapıldığını söylüyorlardı. Bir amca imza atarken “bizim seçtiklerimiz bizi düşünmüyor” dedi. Faturaları ödeyebilmek için diğer ihtiyaçlarından kesmek zorunda kaldıklarını belirtip, çarşıya markete çıkmaya korktuklarını ifade ettiler. Sohbetler sırasında sık sık işsizlik gündeme geldi. Birçok anne-baba çocuklarının lise ya da üniversiteyi bitirdiğini fakat iş bulamadıklarından yakınıyordu. Bazıları ise durumdan şikayetçi olmasına rağmen korktuğu için imza atmak istemediğini belirtiyordu.

Tabii iktidar yanlısı olup toz kondurmayan da vardı. Emekli olan bir amca “ben gayet iyi geçiniyorum dediğinde, nasıl geçiniyorsunuz bize de formülünü anlatın deyince, şaşırmış biçimde elini kolunu sallayarak uzaklaştı.

En ilginç olan da, standın önünden geçmekte olan elinde doğal gaz fatura makinesi olan görevliyle yaptığımız konuşma olmuştu. Görevi icabı herkese yüksek faturalar keserken, kendisinin de bu durumdan şikayetçi olduğunu, aldığı maaşla geçinemediğini, belirtip imza kampanyamıza destek verdi.

İlgili haberler
Yoksulluğun yükünü kadınlar taşıyor: Geçinemiyoruz...

İstanbul Tarlabaşı’nda hem sokakta hem de bir tekstil atölyesinde kadınlarla yan yana gelerek geçim...

Sıbyan mektepleri gerçeği: Çocuklarda travma, aile...

Çocuklarının ömür boyu taşıyacakları travmalar yaşadığının farkında oldukları halde sıbyan mektebine...

Ev eksenli çalışan Fatma Başer: Ne kadar uğraşsam...

Ev eksenli çalışan Fatma gecesini gündüzüne katarak ampül duylarını vidalıyor ancak eline yine de ay...