Name’den mektup var: Bana yapılanları anlatmaya utanıyorum. Siz anlayın...
Name Öztürk, evliliği boyunca Kazım Aydemir’in şiddetine ve cinsel saldırılarına uğradı. Boşandı, şiddet devam etti. Ölmemek için öldüren Name cezaevinden kadınlara seslenen bir mektup yazdı.

Temmuz 2016’da İstanbul Tuzla’da boşandığı eşi Kazım Aydemir’i bıçaklayarak öldüren Namme Öztürk, Aydemir’in evliliği boyunca kendisine şiddet uyguladığını, tecavüz ettiğini ve boşandıktan sonra da tecavüz etmeye devam ettiğini dile getirmişti. Öztürk, kocasının evliliği boyunca sürekli kendisini aldattığını, bu sebeple boşandığını, ancak çocuğu olduğu için Aydemir’in çocuğu görme bahanesiyle sürekli eve geldiğini söylemişti. Öztürk, olay günü Kazım Aydemir’in eve geldiğini, kendisine silah doğrultarak öldürmekle tehdit ettiğini, buna karşın Öztürk’ün kendisini korumak için Aydemir’i öldürmek zorunda kaldığını, cinayeti tasarlamadığını belirtmişti.
Yarın Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesinde 11.15'te yargılandığı davanın 8. duruşması görülecek Namme cezaevinden yazdığı mektup ile kadınlara sesleniyor. Mektubunun son cümlesi Namme ile aynı durumu paylaşan Nevin Yıldırım, Aylin Mamuk ve diğer pek çok kadının aslında anlatamadıkları oluyor.


İşte Ekmek ve Gül aracılığıyla kadınlara sesini, sözünü ulaştırmak isteyen Name’nin mektubu; 

Tüm evliliğim boyunca hatta boşandıktan sonra dahi bana hep şiddet uyguladı. Bitmek bilmeyen dayaklarını nasıl anlatayım. Yaşadıklarımı nasıl anlatayım? Kollarım mosmor gezdim, kayınpederim dahil tüm konu komşu biliyordu beni nasıl dövdüğünü. Avukatlarıma bile anlatamadığım daha o kadar çok şey var ki! Tüm bunları yaşamak benim suçum mu? Belinde silahla gezip sürekli beni tehdit eden döven bir adam. Hakaretler, aşağılamalar daha neler neler...
Polise gidersin “Bir de biz konuşalım kocanla” derler, sonra şiddet daha da artar. Polis bile bitiremedi onun şiddetini. Aileler sahip çıkmaz, kurumlar sahip çıkmaz, iki çocuğun geleceğini tek başıma düşünürüm. Çocuklar olmasaydı, araya girmeseydi o beni çoktan öldürmüştü. Yine de oğlum “Babam dışarıda kalmasın anne, ne olur” dediği için aldım eve. Bir de rezalet çıkarır, bağırır çağırır, daha çok döver, tehdit eder diye. Yaptıklarının hangi birini anlatayım. Defalarca aldattığını mı, yengelerime göz diktiğini mi, telefonundaki fotoğrafları zorla bana gösterdiğini mi... Bana yapılanları anlatmaya ben utanıyorum. Siz anlayın işte...

İlgili haberler
Namme tahliye edilmedi

Kendisine silah doğrultarak öldürmeye çalışan eski kocasını ölmemek için öldüren Namme Öztürk’ün yar...

Şiddet gördüğü eski eşini öldüren Namme ‘Cezaevind...

Kendisine öldürmeye çalışan eski eşini öldüren Namme Öztürk’ün davasında tahliye çıkmadı. Namme, ‘Ço...

Namme Öztürk’ün yargılanmasına devam ediliyor

Kendisini öldürmeye çalışan eski kocasını ölmemek için öldüren Namme Öztürk’ün 6. duruşması 3 Temmuz...