Namme tahliye edilmedi
Kendisine silah doğrultarak öldürmeye çalışan eski kocasını ölmemek için öldüren Namme Öztürk’ün yargılandığı davada tahliye çıkmadı.

Kendisine silah doğrultarak öldürmeye çalışan eski kocasını öldüren Namme Öztürk’ün yargılandığı davanın 5. duruşması 25 Şubat't Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Namme Öztürk tahliye edilmezken bir sonraki duruşma 27 Mart’a ertelendi.

Namme’nin avukatı Diren Cevahir Şen, Yasemin Çakal’ın yargılandığı ve beraat ettiği davayı örnek göstererek Namme’nin de bu kapsamda değerlendirilmesini istedi. Namme’nin sistematik olarak şiddete maruz bırakıldığının tespiti için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurumundan ayrıntılı bir rapor alınmasını isteyen Şen, Namme’nin tutukluluk süresi ve bakıma muhtaç çocuklarının göz önünde bulundurularak tahliye edilmesini istedi.
Son olarak konuşan Namme, “Artık tahliyemi istiyorum. Çocuklarımın bana ihtiyacı var” dedi.

Namme’nin tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, şiddetin tespiti için ayrıntılı bir Adli Tıp raporu hazırlanması yönündeki talebi kabul ederek, davayı 27 Mart’a erteledi.

NE OLMUŞTU?
Temmuz 2016’da İstanbul Tuzla’da boşandığı eşi Kazım Aydemir’i 55 yerinden bıçaklayarak öldüren Namme Öztürk, Aydemir’in evliliği boyunca kendisine şiddet uyguladığını, tecavüz ettiğini ve boşandıktan sonra da tecavüz etmeye devam ettiğini dile getirmişti.  Öztürk, kocasının evliliği boyunca sürekli kendisini aldattığını, bu sebeple boşandığını, ancak  çocukları olduğu için Aydemir’in çocuğu görme bahanesiyle sürekli eve geldiğini söylemişti. Öztürk, olay günü Kazım Aydemir’in eve geldiğini, kendisine silah doğrultarak öldürmekle tehdit ettiğini, buna karşın Öztürk’ün kendisini korumak için Aydemir’i öldürmek zorunda kaldığını, cinayeti tasarlamadığını belirtmişti.
Namme Öztürk’ün avukatları da “Maktul ölmeseydi müvekkil ölecekti, maktulün saldırısı tamamen meşru müdafaa kapsamında, sanığın kendisine yönelik saldırıyı bertaraf etmek için yaptığı bir eylemdir” diyerek tahliye talep etmişlerdi.

İlgili haberler
Dilek Mamalı davasında katile iyi hal indirimi

15 yıldır imam nikahıyla yaşadığı Dilek Mamalı’yı öldüren Mehmet Sabırlı, mahkemede ‘mağdur’ olduğun...

Nurcan Arslan davasında savcı müebbet istedi

Arkadaşlık teklifini reddettiği gerekçesiyle Abdullah Melih Barış tarafından öldürülen Nurcan Arslan...

Nevin Yıldırım için savcı yine müebbet hapis isted...

Kendisine sistematik tecavüz eden erkeği öldüren ve Yargıtay tarafından müebbet hapis cezası bozulan...