Milli Gazete hedef gösterdi, üniversitedeki ‘eşitlik’ dersine soruşturma başlatıldı
Milli Gazete, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde okutulan 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' dersini hedef gösteren manşet attı, üniversite Milli Gazete'ye 'uygun' bir açıklama yayımlayarak soruşturma açtı.

Saadet Partisi'nin yayın organı Milli Gazete, 26 Mart’ta ‘Üniversitede Fıtratı Temelden Reddeden Ders’ manşetiyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde okutulan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” dersini hedef gösterdi. Haberin ardından üniversite aldığı kararla soruşturma başlattı. Gazete ise bugünkü manşetinde kararı “gazetecilik başarısı” olarak kutladı.

Gazetenin yayımladığı üniversite açıklamasında "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği dersinin, başka üniversitelerde zorunlu olmasına karşın SBÜ müfredatında seçmeli ders olarak okutulduğu" belirtildi.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA: 'BİZ DE HASSASIZ'

Açıklamanın devamında ise şunlara yer verildi: "Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak aile yapımızı, toplumsal değerlerimizi hedef alan, örf, adet ve kadim geleneklerimize, dini ve milli değerlerimize zarar veren hiçbir ders içeriğini kabul etmemiz, izin vermemiz, hoş görmemiz veya onaylamamız asla mümkün değildir. Müfredat dışında olduğu düşünülen konuşma ve anlatımlar hakkında ilgili fakülte Dekanlığımız tarafından gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Ders bahanesiyle de olsa milli ve mukaddes değerlerimizin tartışma konusu yapılmasını asla tasvip etmiyoruz. Gençlerimizi milli duygularla yetiştirmeyi ilke edinen üniversitemizin aynı hassasiyetleri taşıdığının ve çalışmalarını bu doğrultuda yürütmekte olduğunun bilinmesini arzu etmekteyiz."

Üniversitenin bu açıklaması üzerine Milli Gazete'de "Son ders! Millî Gazete’den bir gazetecilik başarısı daha!" başlıklı yeni bir manşet hazırladı.


ÜNİVERSİTELERDEKİ KADIN VE LGBTİ ÇALIŞMALARI TEHDİT ALTINDA

Üniversitelerde yalnızca Toplumsal Cinsiyet Eşitliği dersleri değil, içinde “eşitlik” sözü geçen tüm çalışmalar tehdit altında Türkiye’nin demokratik hak ve özgürlükler bakımından geldiği noktaya paralel biçimde tek tek üniversitelerin kendi irili ufaklı demokratik yapıları ve teamülleri de AKP’nin politikalarını hayata geçirmek üzere atanmış rektör ve yönetimler eliyle geriye çekiliyor. Üniversitelerdeki Kadın ve LGBTİ öğrencilerin yan yana geldiği üniversite topluluklarının çalışmaları engelleniyor. Birçok üniversite kulübü/topluluğu dolaylı yollardan daha az işler hale getirilmeye çalışılıyor. Bürokratik engellere takılma veya bu engellerle kulüp işleyişinin yavaşlaması, gerçekleştirilmek istenen etkinliğe istenilen konuşmacının davet edilememesi, kimi zaman etkinlikler için uygun mekan bulunamaması kulüp ve toplulukların yaşadığı en genel sorunlar iken kadın ve LGBTİ topluluklarının, toplumsal cinsiyet kulüplerinin en çok muzdarip oldukları konu etkinliklerinin sürekli sansüre uğraması, çeşitli medya organlarınca hedef gösterilmesi.

Ocak ayında Kadın Üniversitelerinin kurulması kararı Resmi Gazetede yayınlanmıştı. Bu karar kadın örgütleri tarafından kadınların güvenceli, eşit eğitim haklarına yönelik sistemli saldırının bir parçası olarak ele alınmış, kadınların toplumsal yaşantıdan uzaklaştıracak, eşitsizliği derinleştirecek bir politika olduğu ifade edilmişti.

İlke Işık yazdı: Kadın üniversiteleri: Karma eğitime saldırı, kadınlara geleceksizlik

İlgili haberler
Ayrımcılığı engelleyecek politikaları uygulayın!

'Bizlerin talepleri kadın üniversitelerinden ziyade, var olduğumuz her alanda ayrımcılığın ve cinsiy...

5 maddede 'Kadın Üniversiteleri'ne neden karşıyız?

Erdoğan’ın talimatıyla ‘Kadın Üniversitesi’ 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer alarak res...

Kadınlar için yeni dayatmaların habercisi: ‘Kadın...

Türkiye’nin her yerindeki kadınları etkileyebilecek olan “Kadın Üniversitesi” fikri kadınları yargıl...