Koruma kararına rağmen sokak ortasında vurulan Y.O’nun karar duruşması 1 Ekim’de
Y.O.’yu sistematik şiddete maruz bırakan Ömer Faruk A.’nın yargılandığı dava Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşma karar için 1 Ekim 2020 tarihine ertelendi.

Defalarca koruma kararı almasına rağmen eski sevgilisi Ömer Faruk A'nın silahlı saldırısına uğrayan ve 22 kez ameliyat sonrasında tek gözünü kaybeden Y.O'nun istinaftan dönen davasının 8. duruşması Ankara Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Savcı, esas hakkında mütaalasında sanık Ömer Faruk A’nın tutukluluğunun devamına ve karar için süre talebinde bulundu. Davanın karar duruşması, 1 Ekim 2020 tarihine ertelendi.  

NE OLMUŞTU?
Daha önce defalarca koruma kararı almasına rağmen yine koruma kararı aldığı bir gün eski sevgilisi tarafından sokak ortasında pompalı tüfekle saldırıya uğrayan Y.O, geçirdiği 22 ameliyat sonrasında tek gözünü kaybetti. Yerel mahkemenin hem sanığa verdiği cezayı hem de tahrik indirimini az bulan İstinaf Mahkemesi kararı bozdu. Y.O'nun 8.celse duruşmasında sanık Ömer Faruk A, "Kasten öldürme, hakaret, tehdit" suçlamalarıyla yargılanıyor.
Sanık Ömer Faruk A, savunmasını yazılı olarak vererek tahliyesini talep ederek 5yıldır ailesine ve kendisine itiraflarda bulunulduğunu iddia etti. Bilirkişi raporunda ise Sanık Berkcan A'nın saldırı anında olay yerinin 5kilometre civarında olduğu tespit edildi.Savcı esas hakkındaki mütaalasında tutukluğun devamını talep ederken karar için ek süre istedi. Dava, karar verilmek üzere 1 Ekim 2020 tarihine ertelendi.
İlgili haberler
Y.O. Davası| Pompalı tüfekle evin önünde bekleyene...

Y.O.’yu koruma kararına rağmen sokak ortasında vuran Sanık Ömer Faruk A.’nın yargılamasına devam edi...

‘Y.O.’yu yalnız bırakmayalım’

ÖHD, ÇHD ve İHD Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Komisyonları, Y.O.’yu sistematik şiddete maruz bırakan f...

Şiddet davasında sanık ve avukatı şiddete devam ed...

Y.O.’yu sistematik şiddete maruz bırakan Ömer Faruk A.’nın yargılandığı dava Ankara 8. Ağır Ceza Mah...