Pertek’te cinsel istismar davasında sanığa 3 yıl 11 ay 15 gün ceza verildi
Komşusunun kızını cinsel istismara maruz bırakmakla yargılanan A.Ç’ye 3 yıl ceza verildi. Dersim Barosu, sanığın daha ağır şekilde cezalandırılması için istinafa başvuracak.

Dersim’in Pertek ilçesinde annesi babası evde yokken evlerine gittiği komşularının kızına karşı işlenen cinsel istismar iddiasıyla yargılanan A.Ç’ye 3 yıl 11 ay 15 gün hapis cezası verildi. Kararla ilgili yazılı açıklama yapan Dersim Barosu, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu sanığın daha ağır şekilde cezalandırılması için istinaf yoluna başvurulacağını söyledi. 

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 08.09.2020 tarihli 4. celsesinde verilen kararda, sanık hakkında, “sarkıntılık düzeyinde çocuğun cinsel istismarı” suçunu işlediği sabit görüldüğünden 3 yıl 4 ay, konut dokunulmazlığının ihlali suçundan ise sanık hakkında 7 ay 15 gün hapis cezası verildiğinin belirtildiği açıklamada “Komisyon olarak sanığın daha ağır şekilde cezalandırılması için İstinaf kanun yoluna başvuracağımızı bildiriyor; kadın ve çocuklara karşı işlenen her suçun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz” denildi.


İlgili haberler
Pertekli kadınlar: Yaşananlar cezasızlık politikas...

Dersim’in Pertek ilçesinde H.Y adlı esnafın çocukları istismar ettiği ortaya çıkmış, Dersim’de kadın...

Pertek’te istismar iddiası

Dersim’in Pertek ilçesinde H.Y. adlı şahsın bir çocuğu istismar ettiği iddia edildi.

Dersim’de neler oluyor?: Yaşananlar münferit mi, s...

Dersim’de üst üste duyulan çocuk istismarı olayları, Gülistan Doku’nun şüpheli bir biçimde ortadan k...