Kocaeli Üniversitesi öğrencileri: 'Artık bir can daha yok olmasın!'
Kocaeli Üniversitesi öğrencileriyle artan kadın cinayetlerini konuştuk. "Artık bir can daha yok olmasın" diyen genç kadınlar, caydırıcı cezaların uygulanmasını istedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde görev y apan akademisyen Aylin Sözer’in öldürüldüğü gün 3 kadın daha cinayete kurban gitti. Kocaeli Üniversitesi öğrencisi genç kadınlar, artan kadın cinayetlerinin ardından adalet sistemini sorguladıklarını söyledi.

İletişim Fakültesi öğrencisi Ebrar, öfkeli olduğunu belirterek, "Aylin Sözer’in öldürülmesi hakkında her şeyden önce derin bir üzüntü duyuyorum. Katiline, onun canına kıyma cesaretini verecek her duruma karşı çok öfkeliyim. Yıllarca kadına şiddete karşı savaş vermiş, insanları bilinçlendirmeye çalışmış bir akademisyeni bu şekilde kaybetmek çok acı" dedi. Seçil ise cinayetleri vahşet olarak değerlendirirken "Aylin Sözer’in öldürülmesi kesinlikle vahşettir. Cinayetlerin bu kadar artması adalet sistemini sorgulamamıza neden oluyor. Bir akademisyenin katledilmesinin mutlaka eğitim sistemini de etkileyeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"CAYDIRICI CEZALAR VERİLMELİ"

"Kadın cinayetlerini önlemek için sence ne gibi önlemler alınmalı?" sorusunu yönelttiğimizde arkadaşımız Seçil, "Kadın cinayetlerinin önlenmesi için kanun tarafından caydırıcı cezalar verilmeli. Aksi halde cinayetlerin ardı arkası kesilmez" dedi. Aynı soruya Ayça, "Ataerkil bir toplumda yaşıyoruz ve 'erkekler döver de, sever de' gibi kalıplaşmış yanlış cümleler daha küçük yaşta benimsetildiği için erkek büyüdüğü zaman kendinde her şeyi hakkı görüp şiddete meyilli oluyor. Ailede doğru eğitimin verilmesi çok önemli bence. Diğer önemli konu ise verilen cezaların ağırlaştırılması çünkü verilen cezalar bu kadar hafif olduğu sürece kadına şiddet devam edecek, şiddet uygulayan caniler korkmayacak. Artık bir can daha yok olmasın” diye yanıt verdi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Akademisyen Aylin Sözer katledildi, üniversite top...

İstanbul Aydın Üniversitesinde görevli olan Dr. Aylin Sözer, Kemal Delbe isimli erkek tarafından boğ...

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri katledilen...

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri: Susmayacağız belirtmek isteriz. Bir an önce kadın cinayetle...

Kadınların erkek, yargı, devlet şiddetiyle mücadel...

Kadın cinayetlerinde artan vahşet tablosunu ve yaygınlaşan cezasızlığı Avukat Ezgi Duman değerlendir...