‘Kadınlara karşı işlenen suçlarda indirim olmamalı’
CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık yaptığı açıklamayla infaz tasarısının salgın nedeniyle örtülü af aracı yapılamayacağını söyledi. Karabıyık, ‘Eşe karşı kasten yaralama kapsam dışı olmalı’ dedi.

CHP Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, gündemde olan ‘infaz tasarısı’nın Kovid-19 salgını nedeniyle ‘örtülü af’ aracı yapılmaması gerektiğini belirtti. Düzenlemeyle kadına karşı işlenen suçlarda tahliye imkanının arttığını belirten Karabıyık, “Eşe karşı işlenen suçların ‘Kasten yaralama’ suçu sayıldığı durumlarda cezalarının infazında indirim yapılması riski ile karşı karşıyayız” dedi.

Karabıyık şöyle devam etti: “Üst soy, alt soy, eşe veya kardeşe karşı yapılan kasten yaralama suçuna ilişkin koşullu salıverilme süresini düzenleyerek yaralama suçuna af kapsamına alan bu teklif, birçok kadının hayatını etkileyen, toplumun bütününü yaralayan aile içi şiddet faillerinin de, sonuç olarak daha az süreyle cezalarının infazına yol açacağı için ciddi bir risk teşkil etmektedir. Bu nedenle, eşe karşı yaralamalar, kapsam dışı olmalı; istisnalar arasına alınmalıdır. Cinayet saikiyle uygulanan şiddetin failleri infaz indiriminden faydalanırken, tek suçu görevini yapmak olan yazar ve gazetecilerin mahkumiyetini sürdürmesi kabul edilemez.”

İlgili haberler
İnfaz Paketinde AKP-MHP rötuşu: Cinsel suç failler...

İnfaz Paketindeki son değişikliklere göre, kasten öldürme, uyuşturucu madde imal ve ticareti, cinsel...

Cinsel saldırıya uğrayan Meryem infaz indirimine t...

Tatil için gittiği Antalya’da Meryem U.'yu cinsel saldırıya maruz bırakan 2 kişi adli kontrol şartı...

Korona günlerinde infaz düzenlemesi

Cinsel suçlarda indirim yapılması çocukları ve kadınları nasıl etkiler? İHD Ankara Şube Çocuk Haklar...