Cinsel saldırıya uğrayan Meryem infaz indirimine tepki göstermişti, sanıklar tahliye edildi
Tatil için gittiği Antalya’da Meryem U.'yu cinsel saldırıya maruz bırakan 2 kişi adli kontrol şartı ile tahliye edildi.

Meryem U. geçen yıl tatile gittiği Antalya'da cinsel saldırıya uğramıştı. Sosyal medya hesaplarından “Beni yalnız bırakmayın" çağrısı yapan Meryem’in ısrarlı mücadelesi üzerine Meryem’e cinsel saldırıda bulunan Çağrı U. ve Bora T., tutuklandı.

Haklarında Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan 2 sanığın yargılanmasına devam edildi. 27 Mart’ta görülen ikinci duruşmaya tutuklu sanıklar, cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada söz verilen sanıklardan Çağrı U., Antalya'ya tatil yapmak için geldiğini, otel sahibi Bora T. ile tatilde tanıştıklarını, Meryem U. ve arkadaşı Gizem U. ile kendi istekleriyle beraber olduklarını iddia etti.

2 sanık ve avukatları, şikayetçi Meryem U.'nun yakınları aracılığıyla kendilerinden para talebinde bulunduğunu da öne sürdüler. Duruşma sonunda mahkeme, 2 tutuklu sanığı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Öte yandan Meryem U., duruşma öncesi sosyal medya hesabından, “Bana tecavüz eden iki erkek tahliye edilirse dünyayı yakacağım. Ben bana tecavüz edenleri tek başıma verdiğim mücadelemle hapse attırdım. Bunu da yaparım. Ben pes etmem buradayım" mesajını paylaşmıştı.



Kaynak: DHA



İlgili haberler
Tecavüze maruz kalan Meryem dayanışma bekliyor

Tecavüze maruz kalan Meryem’den dayanışma çağrısı: Beni yargılamayacak benim yanımda olacak insanlar...

Polis olduğunu söyleyerek genç kadını kaçırıp şidd...

Antalya’da kendisini polis olarak tanıtan Mehmet G. isimli erkek, Lale U.’yu kaçırdı, kadını bindird...

Cinsel saldırı davasında sanık avukatından müşteki...

Antalya'da görülen cinsel saldırı davasında sanıklar suçlamayı reddederken; sanık avukatının tanık a...