Tecavüze maruz kalan Meryem dayanışma bekliyor
Tecavüze maruz kalan Meryem’den dayanışma çağrısı: Beni yargılamayacak benim yanımda olacak insanlara ihtiyacım var.

Tatil için gittiği Antalya’da iki kişinin tecavüzüne maruz kalan Meryem sosyal medyadan yaşadıklarını paylaşarak dayanışmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Meryem, bugün görülen duruşmada tek başına olduğunu, artık yalnız olmak istemediğini, sanık avukatlarının kendisine psikolojik baskı yaptığını aktardı:

“Merhaba ben 28 yaşında bir kadınım. 13.08.2019 tarihinde geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda tatil için gittiğim Antalya’da 2 kişi tarafından tecavüze uğradım.
Tecavüze uğradıktan sonra bulunduğum şehir olan Koyaaltı’ndaki Muratpaşa karakolunda şikâyetçi oldum. İfade verdikten 8 saat sonra kendi isteğimle polisler eşliğinde hemen Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gittim.
Yürümekte zorlanıyordum. Yaklaşık bir saat tedavi olmak için doktorların yanına gittim. Tedavi olduktan sonra tedavi sonucunda raporda zorlanmaya bağlı yırtılmalar tespit edildi.
Ben daha sonra yaşadığım şehir olan İstanbul’a geri döndüm. Yaşadığım süreç beni çok yıprattığından dolayı çalıştığım iş yerinden izin almak zorunda kaldım. Bir hafta dışarı hiç çıkmadım. Daha sonra psikolojik destek aldım. Hala ilaçlarla ayakta duruyorum.
2016 yılında babamı kanser hastalığından kaybettim. Daha sonra annemin de lenfoma kanseri hastalığına yakalandığını öğrendim. Ben çok güçlü bir kadınım bu süreç beni yıpratmasına rağmen anneme hiçbir şekilde bahsetmedim hep tek başıma mücadele ettim.
Annenim hastalığı hala devam etmekte ve bu durumu o hiç üzülmesin diye bahsetmek istemedim. Daha sonra ocak ayında mahkeme olacağını öğrendim. Bu süreçte hiç avukatım olmadı. Mahkeme bugün 15 Ocak 2020 tarihinde görüldü.
Savcılık tutuklu iki sanık için ‘nitelikli cinsel saldırı ve darp, tehtid hakaret’ suçlarından ceza almalarını istedi. Mahkeme iki sanığın tutukluluk hâline devam kararı verdi. Duruşmada avukatım yoktu ve yanımda beni destekleyen kimse yoktu. Tek başıma savunmamı yaptım.
Bu süreç beni çok yıprattı. Benim yanımda olacak beni destekleyecek kimsem yok. Ben susmadım hep direndim. Hala susmuyorum susmayı hiç düşünmüyorum. Bana bunu yapanların ceza alacaklarına inanıyorum.
Bir sonraki duruşma tarihi daha belli değil. Mahkeme tarihi belli olduğunda benim yanımda olacak beni yalnız bırakmayacak insanlara ihtiyacım var. Bunun için son çare olarak sosyal medyadan sesimi duyurmak istedim.
Bu süreçte beni çok yargıladılar hatta sanık avukatları benimle gülerek alay ettiler. Sanık avukatı “bu işin peşini bırak, boşuna uğraşma mütevellilerim serbest kalacak onlar saygın iş adamları” dedi.
Ama ben hiç geri adım atmadım. Asla pes etmedim. Haklı devamın peşindeyim. Bu süreçte hep yalnız kaldım. Artık tek başıma olmak beni çok yordu. Beni yargılamayacak benim yanımda olacak insanlara ihtiyacım var. Ben susmadım siz de susmayın beni yalnız bırakmayın.”





İlgili haberler
GÜNÜN İSYANI: Suç benim değil, tecavüzcü sensin!

Kadınların isyanı dalga dalga yayılmaya devam ediyor. Şilili kadınların çağrısına Beyrut sokaklarınd...

Tecavüze uğrayan kadınları bir de devlet örselerse...

Bir kadın ve kızı tecavüz, gasp, dayağın ardından dağ başında yarı çıplak bırakılıyor. Kendi imkanla...

GÜNÜN DİKKATİ: Hindistan'da her 15 dakikada bir ka...

Hindistan'da her 15 dakikada bir kadının tecavüze uğradığı ihbarı yaptığı açıklandı. Hükümet tarafın...