İnfaz Paketinde AKP-MHP rötuşu: Cinsel suç faillerine tahliye!
İnfaz Paketindeki son değişikliklere göre, kasten öldürme, uyuşturucu madde imal ve ticareti, cinsel saldırı ve çocukların cinsel istismarı suçlarını işleyen bütün suçlular tahliye edilecek.

AKP-MHP ortaklığıyla hazırlanan İnfaz Paketi’ndeki son değişikliğe göre, kasten öldürme, uyuşturucu madde imal ve ticareti, cinsel saldırı ve çocukların cinsel istismarı suçlarını işleyen bütün suçlular tahliye edilecek.

Prof. Dr. İzzet Gönenç yaptığı paylaşımla "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair” 31 Mart 2020 tarihli Kanun Teklifinde yapılan değişikliklere dikkat çekti:
Gönenç’in paylaşımına göre cinsel saldırı ve çocuk istismarı failleri tahliye edilecek:

“İnfaz Kanunu'nda yapılmak istenen değişikliklere ilişkin kanun teklifinin TBMM Adalet komisyonunda kabul edilen metinde bazı küçük değişiklikler yapılmıştır bu değişikliklerin en önemlisi İnfaz Kanunu'na eklenmesi düşünülen geçici madde dokuza 6 fıkrası olarak eklenen hükümlerdir. Buna göre teklifin kanunlaştığı tarihten önce işlenmiş olan suçlardan dolayı mahkum olunan -süresi ne olursa olsun- hapis cezalarının infazı sürecinde en fazla 3 aylık bir süre kapalı ceza infaz kurumunda bulunan hükümlülerin açık ceza infaz kurumuna alınmasının yolu açılmaktadır. Açık ceza infaz kurumuna alınan bütün bu hükümlüler teklifin kanunlaşacak tarih itibariyle geçici süreyle de olsa tahliye edileceklerdir. Bu hükmün uygulanmasında sadece “Türk Ceza Kanunu’nun ikinci kitap 4. kısım 4. 5. 6. ve 7. bölümünde tanımlanan suçlar terörle mücadele kanunu kapsamına giren suçlar ve örgüt faaliyeti kapsamında işlenen suçlar” kısacası terör suçları hariç tutulmuştur. Bu itibarla, 31 Aralık 2020 tarihine kadar bu hükümlerden yararlanan kasten öldürme, uyuşturucu madde imal ve ticareti, cinsel saldırı ve çocukların cinsel istismarı suçlarını işleyen bütün suçlular infaz kurumundan tahliye edileceklerdir.”

Paylaşıma tepki gösteren kadın örgütleri, #İnfazTasarısınıGeriÇekin etiketiyle bu akşam saat 21.00’da İnfaz Paketi maddelerine tepki gösterecek.



İlgili haberler
Salgını fırsat bilip, cinsel suç faillerini aklama...

3. Yargı Paketinde “infaz indirimi” dedikleri bir düzenleme ile 100 bin civarı mahpusun dışarı çıkma...

AKP’nin infaz indirimi paketi, cinsel suçları affe...

AKP'nin infaz indirimi paketi Mecliste grubu bulunan partilere sunuldu. Cinsel suçlardan hüküm giyen...