Kadınlar Yeldeğirmeni’nde tacize karşı açıklama yaptı: Tacizci esnaf istemiyoruz
Yeldeğirmeni Mahallesi’nde yaşayan kadınlar, Müspet Kafe işletmecisinin bir kız çocuğunu taciz etmesine tepki gösterdi. Kafe önünde açıklama yapan kadınlar tüm mahalleliyi de dayanışmaya çağırdı.

Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi’nde iki gün önce Müspet Kafe isimli işyerinde yaşanan tacize karşı mahalleden kadınlar işletmenin önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada kadınlar olayın takipçisi olacaklarını söylerken, tacizci işletme sahibinin işletmesini kapatıp mahalleyi terk etmesini istedi. Kadınlar tüm mahalliyi de tacize karşı ses çıkarmaya, destek vermeye çağırdı.

17 yaşındaki kız çocuğunu iki gün önce taciz eden Müspet Kafe işletmecisi Y.A. çocuğun ablasıyla yaptığı telefon görüşmesinde “Sarhoştum, zaten onu çok tatlı buluyordum, o anda da hoşlandım, özür dilerim” diyerek kendini savunmuştu.

Kafe önünde açıklama yapan kadınlar sık sık “Yaşasın kadın dayanışması”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” diye slogan attı. Açıklamanın ardından mahalle içinde yürüyüşe geçen kadınlara, mahalledeki kafelerden ve evlerden vatandaşlar alkışlarla ile destek verdi. Mahalleli kadınlar adına yapılan açıklama şöyle:


“Mahallemizde geçtiğimiz günlerde İskele Sokak’ta bulunan Müspet Kafe işletmecilerinden biri kafenin müşterisi ve mahalle sakini olan 17 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz etmiş; çocuğun ablası kendisiyle iletişime geçtiğinde ise “Sarhoştum, zaten onu çok tatlı buluyordum, o anda da hoşlandım” gibi açıklamalarda bulunmuştur. Karakola gerekli şikayetler yapılmıştır, ancak asıl mesele bu mekân ve kişinin mahallede bulunmaya devam etmesidir. Failin ağabeyi bugün mahallede, kardeşinin yaptığı şeyi kabul etmiş, özür dilemiştir. Bir, bir buçuk ay içerisinde de kafeyi kapatacağının sözünü vermiştir. Biz bu durumun takipçisi olacağız. Biz kadınlar olarak yaşadığımız mahallede kadın tacizcilerini barındırmayacağız. Özellikle de çocuk tacizine geçit vermeyeceğiz. Bu yüzden bu mekânı ve kişiyi ifşa ediyoruz.

Bizler korkmadan, çekinmeden yaşamak istiyoruz. Sokağımızda esnaf, evimizde baba, ağabey, koca şiddetine, iş yerinde patron mobbingine, tacizine karşı bir aradayız. Özgecan için, Şule için, Pınar için ve küçük bedenlerine ve yüreklerine ağır gelen travmaları yaşayan çocuklarımız, kız kardeşlerimiz için bugün burada toplandık. Mahallelerin, kentlerin, memleketin gündemini belirleyen, erkek egemen düzene karşı mücadele edeceğiz. Mahallemizde tacizcilere, tecavüzcülere geçit vermeyeceğiz.

Bu mahallede tacizci, tecavüzcü, istismarcı esnaf, mahalleli ya da ziyaretçi istemiyoruz.

Tacizci, bu semti terk edene ve hak ettiği cezayı alana dek direnişimizin süreceğini bir kez daha ve yüksek sesle haykırıyoruz. Bugün herkesi burada başlattığımız direnişi büyütmeye çağırıyoruz.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Yeldeğirmeni Kadınları: Mahallemizde çocuk tacizin...

Yeldeğirmeni Kadınları mahallelerindeki çocuk istismarına karşı eyleme çağırıyor.

Yeldeğirmeni’nden kadınlar: ‘Mahallemizde şiddete...

Kadıköy’ün Yeldeğirmeni Mahallesi sakini kadınlar, kadına yönelik erkek şiddeti ve iktidarın İstanbu...

Yeldeğirmeni’nde kadınlar, tacize karşı eylem yapt...

Yeldeğirmeni Mahallesi’nde kadınları ve sokak canlılarını tehdit eden, onlara baskı, psikolojik ve f...