Yeldeğirmeni’nden kadınlar: ‘Mahallemizde şiddete tahammülümüz yok!’
Kadıköy’ün Yeldeğirmeni Mahallesi sakini kadınlar, kadına yönelik erkek şiddeti ve iktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma çabalarına karşı yürüdü.

İstanbul Kadıköy’e bağlı Yeldeğirmeni Mahallesi sakini kadınlar, kadınları hedef alan şiddet ve taciz ile birlikte sözleşmeden çıkmak isteyen AKP iktidarına yönelik tepkilerini gerçekleştirdikleri yürüyüşle gösterdi. 

Mahallelerindeki Ali İsmail Korkmaz Parkı’nda bir araya gelen kadınlar, ellerinde "Göçmen kadınlara şiddete hayır", "Mahallemizde tacize şiddete hayır", "Şiddeti izleme müdahale et engelle", "6284'ü uygula" ve "Dayanışma yaşatır" yazılı dövizlerle Doğatepe Sokağı’na kadar yürüdü.

"Jin, jiyan, azadî", "Kadın cinayetleri politiktir", "Hayır, hayır demektir", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları atan kadınlar adına açıklamayı Nuray Büyükdağ okudu.

Büyükdağ, yaptığı açıklamada Büyükdağ, yaptığı açıklamada "Evin içinde çocuklara ve kadınlara şiddet uygulayan kimi zaman eşimiz, babamız olan erkeklere, sokaklarda oturdukları kahvelerde gözleriyle, dilleriyle, fırsat bulurlarsa elleriyle taciz etmek için fırsat kollayan, kimi zaman komşumuz olan erkeklere, kadınların göçmenlik, yoksulluk, işsizlik gibi tüm dezavantajlarını şiddet, taciz ve sömürü için fırsata çevirme yollarını arayan kimi zaman patronumuz olan fırsatçı erkeklere, kadınlar, çocuklar, LGBTi+lar, hayvanlar, canlılar, doğamız, mahallemiz ve kentimiz sizin malınız, mülkünüz değil" diye konuştu.

‘YASALAR HAYATA GEÇİRİLSİN’

Her türlü erkek şiddetini önlemenin kamu otoritelerinin sorumluluğunda olduğunu söyleyen Büyükdağ, kamu otoritelerinin şiddeti görmezden gelen, hatta onay veren tutumlarını kabul etmediklerini ifade eti.

Başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere erkek şiddetini önleyecek tüm yasalar ve yaptırımların hayata geçirilmesini istediklerini belirten Büyükdağ, “Kadınlar olarak can güvenliğimizi koruyacak olan İstanbul Sözleşmesi uygulanmalıdır. Kamu otoriteleri erkek şiddetinin karşısında tereddütsüz yer almalıdır" diye seslendi

Evin içinde çocuklara ve kadınlara şiddet uygulayan kimi zaman eşimiz, babamız olan erkeklere, sokaklarda oturdukları kahvelerde gözleriyle, dilleriyle, fırsat bulurlarsa elleriyle taciz etmek için fırsat kollayan, kimi zaman komşumuz olan erkeklere, kadınların göçmenlik, yoksulluk, işsizlik gibi tüm dezavantajlarını şiddet, taciz ve sömürü için fırsata çevirme yollarını arayan kimi zaman patronumuz olan fırsatçı erkeklere, kadınlar, çocuklar, LGBTi+lar, hayvanlar, canlılar, doğamız, mahallemiz ve kentimiz sizin malınız, mülkünüz değil" diye konuştu.

‘YASALAR HAYATA GEÇİRİLSİN’

Her türlü erkek şiddetini önlemenin kamu otoritelerinin sorumluluğunda olduğunu söyleyen Büyükdağ, kamu otoritelerinin şiddeti görmezden gelen, hatta onay veren tutumlarını kabul etmediklerini ifade eti.

Başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere erkek şiddetini önleyecek tüm yasalar ve yaptırımların hayata geçirilmesini istediklerini belirten Büyükdağ, “Kadınlar olarak can güvenliğimizi koruyacak olan İstanbul Sözleşmesi uygulanmalıdır. Kamu otoriteleri erkek şiddetinin karşısında tereddütsüz yer almalıdır" diye seslendi.

İlgili haberler
İstanbul Sözleşmesi hakkında yalanlar ve gerçekler

İstanbul Sözleşmesi tartışmaları ve Sözleşmeye dönük karalamalar sürerken, Şişli Ekmek ve Gül Grubu...

İstanbul Sözleşmesi’nden, haklarımızdan, talepleri...

‘Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesini Uygula!’ Kampanya Grubu yaptığı açıklamayla somu...

Naldökenli kadınlar ve BORKAD üyeleri İstanbul Söz...

Naldöken Mahallesi’nde kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı haklarını konuşmak için bir araya geld...