Yağmur Tayhan’ın katledilmesi protesto edildi
Aydın Kadın Dayanışması, Yağmur Tayhan’ın katledilmesini yaptıkları açıklama ile protesto etti.

Aydın Kadın Dayanışması, Didim’de Yağmur Tayhan’ın katledilmesini yaptığı kitlesel açıklamayla protesto etti. Didim Kent Meydanı'nda yapılan eyleme yüzlerce kadın katıldı. Kadın katliamlarına karşı sloganların atıldığı eylemde, “Özgecan ve Yağmur gibi ölmek istemiyoruz”, “Artık yasta değil isyandayız” pankartları açıldı.

‘CESARETİ SİSTEMDEN ALIYORLAR’

Kadın Dayanışması adına açıklamayı okuyan Arzu Barutçu, kadınların göz göre göre katledildiğini belirterek, katillere cesareti verenin sistem olduğunu söyledi. Barutçu, “Zanlılar yakalanıyor ama yetersiz ve caydırıcı olmayan cezalar yüzünden, takım giyip kravat taktığı için iyi hal indirimiyle serbest bırakılıyor. Böyle olunca da kadın katliamları artıyor” dedi.


‘MÜNFERİT DEĞİL’

Kadın katliamlarının münferit olmadığını söyleyen Barutçu, “Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın sona ermesi için 6284 sayılı kanun etkin olarak uygulanmalı ve bütün isyanımıza rağmen tek adam kararıyla çekilen İstanbul Sözleşmesi tekrardan yürürlüğe girmelidir. Uzun vadeli eğitim programları, suç ile mücadele politikaları, çocuk koruma politikaları konusunda da bütün siyasiler üzerine düşeni yapmalıdır” diye belirtti.

‘MECLİSTE OTURANLAR SORUMLUDUR’

Barutçu kadın katliamların sorumlusunun Meclis’te oturanlar olduğunu belirterek, “Yapılan katliamlardan çocuk ve kadınları koruyamayanlar, oturdukları meclis sandalyelerinde vicdanları sızlamadan ellerini kaldıran sözde milletin vekili olanların tamamı sorumludur. Sadece Yağmur değil, öldürülen tüm kadınların elleri sizlerin yakasındadır. Dileriz ki sizin de uykularınız kaçsın” diye konuştu.

Barutçu, başka Yağmur’lar güvende yaşasın diye mücadeleyi büyüteceklerini söyledi.

Haber-Fotoğraf: MA

İlgili haberler
16 yaşındaki Yağmur Tayhan'ı öldüren fail gözaltın...

25 Temmuz Pazar günü evden alışveriş yapmak için çıkan 16 yaşındaki Yağmur Tayhan’ın cansız bedeni b...

Yağmur'un katili tutuklandı

Didim'de yaşayan 16 yaşındaki Yağmur Tayhan'ı öldüren Nizam Cansızlar (53) tutuklanma talebiyle sevk...

Öfkeye yakışan umutsuzluk değil, örgütlü mücadele

Umutsuzluk ve öfke bir arada ne işe yarar? Öfke yakıp yıkabilir, evet ama ardında umutsuzluğun pusud...