Yeldeğirmeni’nde kadınlar, tacize karşı eylem yaptı
Yeldeğirmeni Mahallesi’nde kadınları ve sokak canlılarını tehdit eden, onlara baskı, psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayan erkek hakkında hiçbir önlem alınmadığını söyleyen kadınlar açıklama yaptı.

Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi’ndeki kadınlar, 5 yıldır mahallede oturan ve kadınları, LGBTİ+'ları sürekli taciz eden, sokak canlılarına şiddet uygulayan bir erkeğin mahalleli esnaf kadını taciz etmesi üzerine eylem yaptı.

İskele Sokak’ta açıklama yapan kadınlar “Dışarıdan bakıldığında sözümona soylulaştırmayla ‘dönüşen’ mahallemizde, renkli kafeler, cıvıl cıvıl görüntü ardında ne yazık ki kadınların güvenle sokaklarını kullanamadığı bir gerçeklik var. Huzurlu görünen mahallemizde, bizler huzurlu değiliz” dedi. Kadınların açıklaması şöyle:

Geçtiğimiz hafta basına yansıdığı için duyulan, İskele Sokak’ta yaşanan eril şiddet ne yazık ki mahallemizde ilk defa gerçekleşmiş ve bir defaya mahsus bir durum değildir. Videoda açıkça görüldüğü gibi şiddet uygulayan erkek, ailesini, kendisini destekleyen bazı esnafları ve yandaşlarını arkasına alarak keyfi bir şekilde kadınları, sokak canlılarını, çocukları ve LGBTİ+’ları rahatsız etmektedir.
Hakkında sayısız suç duyurusu bulunan bu kişi mahallede yaşayan kadınlara ve sokak canlılarına yönelik sürekli olarak tehdit, baskı, psikolojik ve fiziksel şiddet uygulamaktadır. Mahallenin güvenliğini sağlama iddialarına dayanarak bir arkadaşımıza sırf eşcinsel olduğu için, bir başka kadın arkadaşımıza da tartıştığı esnada fiziksel şiddet uygulamıştır. Uyguladığı sayısız şiddet vakası karşısında suç duyurularında bulunulmuştur. Bazı vakalarda da kendisinden yaka silken mahalleliyi tehdit ettiği ve korkuttuğu için şikayetsiz kalmıştır.
Kadın cinayeti davalarında takım elbise giyenlerin aldığı “iyi hal” indirimlerini çok iyi çalışmış olan bu kişi, takım elbise giyerek hiç utanmadan medyaya “yalanlarını” sıralamış, uyguladığı şiddeti görünmez kılmaya çalışarak ve münferitmiş gibi yansıtarak olayı “masa-sandalye” problemi gibi göstermeye çalışmıştır! Unuttuğu bir şey var, bizler, bu mahallede oturanlar biliyoruz, tanığız ve yıllardır çözülememiş bir problemden bahsediyoruz. Teşhir ediyoruz ki bu sistematik bir şiddettir.
Bir kadın arkadaşımızın bu kişinin şiddetine, hakkında asılsız şikayetlere, karalamalara maruz kalması, çocukları ile tehdit edilmesinin esas sebebi; karşısında susmayan, güçlü bir kadının bulunmasıdır! Bu kadın arkadaşımıza destek olduğu, kadın dayanışması gösterdiği için yıllardır bu mahallede oturan başka bir kadın arkadaş da bu kişinin şiddetine maruz kalmaktadır.
Hakkında yapılan sayısız suç duyurusuna ve mahkemece alınmış uzaklaştırma kararını defalarca ihlal etmesine rağmen bu kişi, her defasında serbest bırakılmış, şiddetini yaşattığı arkadaşlarımız her gün yeniden failleriyle karşılaşmak zorunda bırakılmıştır! Hakkında işlem yapılması için, Türkiye’nin gerçeğinden çok iyi bildiğimiz üzere birimizin hayatını kaybetmesi mi beklenmektedir?
Yeldeğirmeni Kadınları olarak bu şahısın entrikalarına, yaşadığımız mahalleyi kendi oyun alanıymışçasına erkek egemen, şiddet dolu bir mahalle haline getirmesine itirazımız var! Mahallemizde bir failin bu şekilde rahatlıkla tehditlerini sürdürmesini kabul etmiyoruz! Psikolojik ve fiziksel şiddetine artık yeter diyoruz. Hiçbirimiz evlerimize saklanmak, her gün geçtiğimiz sokaklarda şiddete maruz bırakılma riski ile korkarak yürümek zorunda değiliz! Kadının beyanı esastır ve açıkça medyaya da yansıyan şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz!
Bu mahallede hiçbir kadın arkadaşımızın yalnız olmadığını yeniden hatırlatıyoruz. Burada yaşayan herhangi birinin bu kişi tarafından zarar görmesi durumunda, suçlunun bu suça sessiz kalan yetkililer olduğunun da bilinmesi gerekmektedir. Tek bir arkadaşımızın “kirpiği yere düşmesin” istiyoruz.
Türkiye’de susmayan ve büyüyen kadın hareketinden aldığımız güçle, sokakları, meydanları bırakmıyoruz ve susmuyoruz! Sokaklar, meydanlar, geceler bizimdir! Bu sokakları bizlerden almak isteyenlerin şiddetine karşı bir aradayız, birlikte güçlüyüz ve bir kişi daha eksilmeyeceğiz diye haykırıyoruz! Çünkü bizler kırıntılarını değil, hayatı istiyoruz.
Erkek adalet değil gerçek adalet! Yaşasın kadın dayanışması!


İlgili haberler
Genç kadına ‘kısa saç’ dayağı

Saçları kısa olduğu bahanesiyle sokak ortasında darbedilen Z.C: ‘Adalet yerini bulmadığı sürece bu o...

Kadıköy pazarından kadınlar bildiriyor: Fiyatlar p...

Kadıköy pazarında kadınlara fiyatları sorduk. Kimine göre fiyatlar biraz düşmüş kimine göre fiyatlar...

Babası dahil 4 kişinin istismarına uğradı, yaşadık...

Bursa’da yaşayan 18 yaşındaki Y.Ç., 8 yaşından beri babası, eniştesi, kuzeni ve babasının arkadaşını...