Kadınlar #BakırköydeGrevKazanacak sözünü büyüttü
Grevdeki Bakırköy Belediyesi işçileriyle dayanışmak için #BakırköydeGrevKazanacak etiketiyle yaptığımız kampanyaya Türkiye'nin farklı illerinden kadınlar videolarıyla, mesajlarıyla destek verdi.

52 gündür grevde olan Bakırköy Belediyesi işçisi kadınlarla dayanışmak için Ekmek ve Gül olarak sosyal medyada #BakırköydeGrevKazanacak etiketiyle yaptığımız kampanyaya İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Çanakkale, Eskişehir’den tekstil işçisi, eğitim emekçisi, belediye işçisi, sağlık çalışanı, büro emekçisi, işsiz, lise ve üniversite öğrencisi kadınlar, kadın platformları ve dernekleri dayanışma videoları ve mesajlarıyla destek verdi.


Bakırköy Belediyesinde sıfır zam dayatmasına, işten çıkarma tehditlerine, angarya ve mobbinge karşı 51 gündür grevde olan Belediye İş İstanbul 2 Nolu Şube üyesi Bakırköy Belediyesi işçilerinin çoğunluğu kadın. Grev sürecinde Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu özellikle kadın işçilerin grevi bırakması için baskı yapmış, kadınlar ise tehdit ve baskılara rağmen grevde ısrar etmişlerdi.

Ekmek ve Gül’ün çağrısıyla yapılan destek kampanyasına pek çok ilden destek geldi. Kadınlar mesajlarında Bakırköy grevindeki işçilerle dayanışma duygularını paylaşırken giderek ağırlaşan yaşam koşulları, düşen ücretler karşısında yan yana olmanın, birlik olmanın, birbirine destek olmanın önemine dikkat çektiler.

KADIN DERNEKLERİ İŞÇİLERİN GREVİNE DESTEK VİDEOLARI GÖNDERDİ
  
  
  
ÜNİVERSİTELİ VE LİSELİ GENÇ KADINLAR BELEDİYE İŞÇİLERİNİN DİRENİŞLERİNE SELAM GÖNDERDİ
  
  
  
  

Grev alanında dayanışma mesajlarını takip eden işçiler de sendikalarının twitter hesabından sloganlarla mesajlara yanıt verdi:

İlgili haberler
Bakırköy Belediyesi işçilerinden mektup var: Heyec...

Grevdeki Bakırköy Belediyesi işçisi kadınlar, direniş alanından umutlarını, mücadelelerini, talepler...

Bakırköy işçisi kadınların grevi, neşesi, direnci...

Bakırköy Belediyesi işçisi kadınlar baskıya rağmen arkadaşları ile birbirlerine tutunmayı ve güvenme...

Grevdeki sağlık emekçileri direnişteki Bakırköy iş...

İnsanca çalışma koşulları ve yaşanacak bir ücret için Türkye’nin dört bir yanında iş bırakan sağlık...