Grevdeki sağlık emekçileri direnişteki Bakırköy işçilerine selam gönderdi
İnsanca çalışma koşulları ve yaşanacak bir ücret için Türkye’nin dört bir yanında iş bırakan sağlık emekçileri, Bakırköy Belediye işçilerinin grevine selam gönderdi.

İstanbul Ataşehir’de bulunan Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iş bırakan hekimler ve sağlık çalışanları, Bakırköy Belediyesi işçilerine selam gönderdi ve “Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak insanca yaşayacak ücret için bugün görevdeyiz. Sefalet ücretini kabul etmeyen Bakırköy işçilerinin yanındayız. Bakırköy’de grev kazanacak, Bakırköy’de emek kazanacak” ifadelerini kullandı.

‘BAKIRKÖY İŞÇİSİ, SAĞLIK EMEKÇİLERİ KAZANIRSA İŞÇİ SINIFI KAZANIR’

Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde greve çıkan sağlık emekçileri de Bakırköy Belediyesi işçilerine dayanışma mesajları gönderdi.

AMETEM binası önünde açıklama yapan SES İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Baran Ulaşoğlu “Nerede bir ayaklanma varsa bilin ki orada çok büyük saldırılar var. Bugün alanda olan sadece biz değiliz. Günlerdir alanda olan Bakırköy Belediyesi işçilerine buradan bir selam söyleyelim. Bakırköy işçilerinin sıfır zam dayatmasına, işten çıkarma, tehdit, sefalet ücretine karşı 50 günü aşan grevleri devam ediyor. Özellikle kadın işçiler direniyor. Biz Bakırköy işçilerinin yanındayız. Bakırköy işçisi kazanırsa işçi sınıfı kazanır. Sağlık emekçileri kazanırsa işçi sınıfı kazanır. Sermayeye karşı emek kazanır” diye konuştu.

DEÜ İŞYERİ TEMSİLCİSİ GÜNSELİ UĞUR: SÜRDÜRDÜĞÜNÜZ DİRENİŞİ DESTEKLİYORUZ

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi SES işyeri temsilcisi Günseli Uğur da Bakırköy’de direnen işçilere selam gönderdi. Günseli Uğur, “Bakırköy’ü her yeni güne hazırlayan Belediye işçileri, bizler de insanca yaşamak için, yoksulluk sınırının üzerinde ücretler almak için alanlardayız. Sürdürdüğünüz direnişi destekliyoruz” dedi.

SAĞLIK İŞÇİSİ KADIN: BAKIRKÖY İŞÇİLERİNE SELAM OLSUN, İŞÇİLER KAZANACAK

İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi sağlık işçisi kadın da “Bugün biz de haklarımız için grevdeyiz. Bakırköy işçilerine selam olsun, Bakırköy işçileri kazanacak” dedi.

İlgili haberler
Sağlık emekçileri eylemde| Sağlıkta g(ö)rev günü

Sağlık emekçileri bugün hizmet üretmiyor. Çalışma koşullarının ağırlaştığına ve sağlık sisteminin çö...

Bakırköy grev alanında 25 Kasım forumu: Güvenceli...

Bakırköy Belediyesi'nde grevde olan kadın işçiler Ekmek ve Gül ve Belediye İş Sendikası İstanbul 2 N...

Sağlık emekçileri iş bıraktı: Geçinemiyoruz!

Sağlık emekçileri, hekimlere yönelik maaş artışının ve yıllardır sözü verilen ek göstergenin ayrım g...