Gamze Açar’ın katledildiği otelin çalışanı: ‘Kızı attık’ seslerini duydum
İstismara maruz kalan Gamze Açar’ın katledildiği oteldeki çalışan Ö.E., ifadesinde, ‘Birinci erkek sesi, ‘Kızı attık, şimdi polisler gelir bizi götürürler’ dedi’ bilgisini verdi.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde 2 Kasım 2020 tarihinde iş görüşmesi için gittiği otelde tecavüze uğradıktan sonra katledilen Gamze Açar’ın ölümüyle ilgili faillerin yargılandığı davada önemli gelişmeler yaşandı. Failler, Rıza Doğan, Mustafa Emre Demiral, Mehmet Doğan, Hüseyin Emre Gürgen ve Emre Eker’in yargılandığı dava kapsamında, Açar’ın katledildiği otelde çalışan Ö.E.’nin tanık olarak ifadesi alındı. Talimatla ifadesi alınan Ö.E., “Ben 7’nci katta, sanıklar 5’inci katta kalıyordu. Saat 08.00 sıralarında önce art arda 4 çığlık sesi duydum. 4’üncü çığlık sesi haykırır gibiydi. Pencereye çıktığımızda yerde yatan bir kadın bedeni gördük. Aşağıda açık olan pencereden erkek sesleri geldi. Birinci erkek sesi, ‘Kızı attık, şimdi polisler gelir bizi götürürler’ dedi” şeklinde anlattı.

‘GÖKHAN BEY KURTARIR’

 Aşağıya baktığı sırada açık olan pencereden erkek sesleri geldiğini belirten Ö.E., “Birinci erkek sesi, ‘Kızı attık, şimdi polisler gelir bizi götürürler’ dedi. Başka şeyler de söyledi; ancak o an net duyduğum ve hatırladığım bu cümleydi. İkinci erkek sesi ise, ‘Saçmalama oğlum; Gökbay Bey bizi kurtarır. Başımız yanmaz, zaten dün geldi, odada ne olduğunu kimse bilmiyor’ şeklindeydi. Arkasında pencere sert bir şekilde kapatıldı” diye belirtti.

‘YERE DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRDÜM’

 Ö.E., bir süre sonra sanıklardan Emre Eker’i Açar’ın başında gördüğünü söyleyerek, “Eker’in, kadını yerden kucağına aldığını, birkaç adım götürdükten sonra yere düşürdüğünü gördüm. Ardından Emre’nin yanına kim olduğunu bilmediğim bir başka şahıs geldi. Ben bu şahsın kim olduğunu bilmiyorum; ama görsem tanırım. Emre’ye, ‘Niye kaldırıp düşürdün kızı, şimdi kanaması da arttı, ne olacak’ diye bağırdı. Saat 09.15 gibi ambulans geldi ve kadını alıp götürdü. Emre ve diğer şahıs ambulansa bindiler. Kızın bedeni ilk yerde dururken, yüz üstü vaziyetteydi. Daha sonra Emre Eker alıp yere düşürdükten sonra sırt üstü yere düştü. İlk pencereden baktığımda kızın ayakkabılarının ayağında olmadığını kendinden birkaç metre uzakta dağınık şekilde durduklarını gördüm” anlatımlarında bulundu.

TANIK TEHDİT EDİLDİ

 Ö.E., soruşturma aşamasında tanıklık yapmaması için tehdit edildiğini ve tehdit eden kişiyi polis merkezine bildirdiğini ancak işlem yapılıp yapılmadığına dair bilgilendirilmediğini söyledi.

Haber: MA

Fotoğraf: DHA


İlgili haberler
Gamze Açar’ın ölümüyle ilgili tutuklanan iki kişin...

Ankara'da iş görüşmesi için götürüldüğü otelin penceresinden şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybed...

Gamze Açar Davası| Anne Açar: Kızımı iş bulma vaad...

Ankara Kızılcahamam’da iş görüşmesi için gittiği termal otelin 5’inci katından şüpheli şekilde düşer...

Gamze Açar’ın duruşmasında uyuşturucu iddiaları çü...

Gittiği iş görüşmesinde tecavüze maruz bırakılan ve otelin balkonundan atılarak öldürülen Gamze Açar...