Kadın tenisçiler Shuai’nin can güvenliğinden endişeli
Çinli tenisçi Peng Shuai’in eski Başbakan Yardımcısı Zhang Gaoli’in kendine cinsel saldırıda bulunduğunu söylediğinden bu yana haber alınamıyor.

Çin’de üst düzey bir yetkilinin kendine cinsel saldırıda bulunduğunu açıklayan tenisçi Peng Shuai’den haber alınamıyor. Çin’in en başarılı kadın tenisçilerinden biri olan Shuai, 2 Kasım’da sosyal medya paylaşımıyla Komünist Partinin üst düzey isimlerinden biri olan eski Başbakan Yardımcısı Zhang Gaoli’nin tenis oynamak için evini ziyaret ettiğini ve orada kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu belirtti. Shuai, “O öğleden sonra rıza göstermedim ve ağlamadan duramadım. Beni evine getirdin ve seninle ilişkiye zorladın” diyerek yaşadıklarını anlattı.

AÇIKLAMASINDAN SONRA HESAPLARI KAPATILDI

 İddialarını destekleyecek kanıt sağlayamayacağını kabul eden Shuai, yaşadıklarını “Hiçbir delilim yok ve delil bırakmam da imkânsızdı. Hep teyp gibi bir şey getirip delilleri kaydetmemden korktun. Ses kaydı yok, video kaydı yok, ama gerçek bir deneyimim var” dedi.

Açıklamanın ardından, tenisçinin tüm hesapları da erişime kapatıldı.

PENG SHUAİ NEREDE?

Çin devlet medyasında önce Peng Shuai tarafından kaleme alındığı iddia edilen bir e-posta yayımlandı. Ardından da Pekin’de gençlere yönelik bir Tenis turnuvasında çekildiği belirtilen görüntüleri yayımlandı. Son olarak Uluslararası Olimpiyat Konseyi Başkanı Thomas Bach’ın, Shuai ile 30 dakikalık bir görüntülü konuşma gerçekleştirdiği açıklandı. Ne var ki uluslararası tenis camiası bu yayınları gerçekçi bulmuyor ve “Peng Shuai nerede?” diye soruyor.

TURNUVALAR ASKIYA ALINDI
Kadınlar Tenis Birliği (WTA), dün yaptığı açıklamayla tenisçi Peng Shuai’nin güvenliğiyle ilgili endişeler nedeniyle Çin’deki tüm turnuvaların askıya alındığını duyurdu.

Haber-Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Veteriner hekime cinsel saldırı davas| Ç.B.’nin if...

Prof. Dr. H.B. ve yardımcısı S.D.’nin veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunmaktan yargılandığı da...

Stajyer avukata cinsel saldırıda bulunan S.K.’nın...

Kendisine cinsel saldırıda bulunan S.K.’nın gerekli cezayı alması için Arzu Sena Topuz’un dayanışma...

Taliban kadın hakimlerin kararlarını yok saydı, ci...

Taliban Afgan kadın hakimlerin işine son verirken, ülkede binlerce cinsel saldırı, aile içi şiddet v...