Stajyer avukata cinsel saldırıda bulunan S.K.’nın yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün
Kendisine cinsel saldırıda bulunan S.K.’nın gerekli cezayı alması için Arzu Sena Topuz’un dayanışma çağrısı yaptığı davanın ikinci duruşması bugün görülüyor.

Gönüllü staj yaptığı avukatlık bürosunda avukat S.K. tarafından cinsel saldırıya maruz kalan Arzu Sena Topuz, bugün saat 10.00’da İstanbul Anadolu 55. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek davasının ikinci duruşmasına sesinin duyulması için dayanışma çağrısı yapmıştı.

İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görülen duruşmada tanıklar dinlenmeye devam etti. Bir sonraki duruşma 11 Şubat 2021'de görülecek.

NE OLMUŞTU?

Ekim ayında gönüllü staj yapmaya başlayan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Arzu Sena Topuz, stajyeri olduğu hukuk bürosunda avukat S.K. tarafından cinsel saldırıya uğradığını söyleyerek adliyeye gidip hukuki süreci başlatmıştı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 4’üncü sınıf öğrencisi Topuz, avukat S.K.’nin 23 Ekim 2020 tarihinde şüphelinin ofiste çalışan 2 stajyer avukatı adliyeye, sekreterini de para çekmesi için bankaya gönderdiğini, ofiste sadece S.K. ile kendisinin olduğunu, sanığın kendisini odasına çağırıp bilgisayardan işlem yapmasını söylediğini, bu sırada şüphelinin ayağa kalkıp yanına yaklaşarak elini beline attığını hissettiğini, daha sonra arkasından yaklaşıp vücuduna temas ettiğini ifade etmişti. Ofisteki kamera kayıtlarının incelenmesi talebinde bulunduklarında, kameraların bozuk olduğu iddia edilmişti. Topuz, yaşadıklarını kamuoyuna duyurduktan sonra S.K. haberini yayınlayan bazı haber sitelerine ve Topuz’un Twitter hesabına erişim engeli kararı aldırtmıştı. S.K.'nın cinsel saldırı suçundan yargılandığı davanın ilk duruşmasında sanık S.K.'nın savunması ve Arzu Topuz dinlendi. Sanık S.K.'nın savunması üç saat sürdü. Tanıklar dinlenemedi. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
'Sesimi duyurmaya ihtiyacım var'

İstanbul'da bir avukatlık bürosunda gönüllü staj yapan Arzu Sena Topuz, avukat S.K.'nin cinsel taciz...

Cinsel şiddet destek sistemi nerede?

Cinsel şiddete maruz bırakılan kişiler ne yapmalı? Nerelere, nasıl başvurabilir? Kimlerden destek al...

İstanbul Sözleşmesi ile başlayan kadın dayanışması...

“Şiddete dair etkin koruma mekanizmaları kurulsun, devlet bu konuda sorumlulukların tümünü alsın” de...