İzmir’de işçi ve emekçiler mesai arkadaşları Özge Polat için eylem yaptı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Genel-İş üyesi işçiler ve Tüm-Bel Sen üyesi kamu emekçileri mesai arkadaşları Özge Polat ve katledilen tüm kadınlar için eylem yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Genel-İş üyesi işçiler ve Tüm-Bel Sen üyesi kamu emekçileri Çiğli ilçesinde boşandığı erkek tarafından ağır yaralanan İzBB Park Bahçeler biriminde çalışan mesai arkadaşları Özge Polat ve katledilen kadınlar için ortak eylem gerçekleştirdi. Kültürpark 1 No’lu Hol önünde bir araya gelen kadınlar, sıklıkla “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Kadın, yaşam, özgürlük” sloganları attı. Basın metnini ise Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube İdari İşler Temsilcisi Ebru İvgen okudu.

‘ERKEK ŞİDDETİ GÜCÜNÜ SAĞLANAMAYAN ADALET SİSTEMİNDEN ALMAKTA’

“Kadınların kazanılmış tüm haklarına, özgürlüğüne ve eşitliğine düşman olanları çok iyi tanıyoruz” diyerek sözlerine başlayan İvgen, “6284’ün etkin uygulanmadığı ve katillerin, tecavüzcülerin, tacizcilerin iyi hallerle salıverildiği, aramızda olmalarına müsaade edildiği için her gün ölüyoruz. Erkek şiddetinin gücünü sağlanamayan adalet sisteminden aldığı açıktır. Her gün çocuk ve kadın cinayeti haberi aldığımız şu günlerde yine katillerin çok uzağımızda olmadığını gördüğümüz ve bizi derinden üzen bir haberle daha sarsıldık” ifadelerini kullandı.

Yoğun bakıma alınan mesai arkadaşlarının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirten İvgen, “Kadınların bedeni ve yaşam hakkı üzerinden ellerinizi çekin, erkek adaletten değil gerçek adaletten yana olun. Görevinizi yapın, çocuklara, kadınlara, LGBTİ+’lara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için daha neyi bekliyorsunuz. Cezasızlık politikanızdan biran önce vazgeçin. Bu adaletsiz düzeniniz ülkeyi cehenneme çevirdi” diye konuştu.

‘KADIN DÜŞMANLARI DEVRİNİ KAPATACAĞIZ’

Son olarak İstanbul Sözleşmesi’ne değinen İvgen, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır diye boşuna söylememiştik. Gelinen noktada sadece bir sözleşmeden değil akıl ve sağduyudan çıkılmasının, çağdışı anlayış ve eğitime prim verilmesi politikasının sonuçlarını yaşıyoruz. Son olarak diyoruz ki, asla yalnız yürümeyeceğiz. Kadın düşmanları devrini kapatacağız, İstanbul Sözleşmesi’ni geri getirecek ve 6284’ü uygulatacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Fotoğraf/ Video: Emirhan Durmaz/Evrensel


İlgili haberler
Özge Polat'ın ablası Özlem: 'Adalet yerini bulsun'

Çiğli'de Özge Polat'ın boşandığı erkek Serkan Y. tarafından vurulmasına dair Polat'ın ablası konuştu...

Koruma mekanizmaları yok, kadınlar ölüme mahkum ed...

Artan kadın cinayetleri ve 2 kadının vahşice katledilmesine kadın örgütleri tepkili; "İktidar kadınl...

‘Kadına yönelik şiddete ve istismara sessiz kalma!...

KOÜ Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi 25 Kasım’ın ardından peş peşe yaşanan şiddet, taciz ve i...